Takip Et

SON DAKİKA

Çetinbaş: Nüfus müdürlüklerinde düzenleme yapılsın

11 Ocak 2017, Çarşamba 17:45

     


Yılbaşı itibariyle dağıtılmaya başlanan çipli kimlik kartları, nüfus dairelerinde yoğunluğu artırdı. Ehliyet ve pasaport işlemlerinin de nüfus müdürlüklerine devredilmesinin iş yükünü daha da artıracağını vurgulayan Büro Memur-Sen Aydın Şube Başkanı Kaan Çetinbaş, nüfus müdürlüklerinde çalışan personel için düzenleme yapılmasını istedi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Nüfus müdürlüklerindeki iş yoğunluğu ile ilgili yazılı açıklama yayımlayan Büro Memur-Sen Aydın Şube Başkanı Kaan Çetinbaş, hali hazırda yoğun olan nüfus işlemlerinin yanı sıra yılbaşından itibaren çipli kimlik kartlarının verilmeye başlandığını, ayrıca ehliyet ve pasaport işlemlerinin de nüfus müdürlüklerine devredilmesinin planlandığını hatırlattı.

80 milyona yakın Türk vatandaşına yeni kimlik kartları verileceğini, 4 milyona yakın Suriyeli ve Iraklının da vatandaşlık işlemlerinin yapıldığını ifade eden Çetinbaş, nüfus müdürlüklerindeki memurlar için önlem alınmasını istedi. Çetinbaş, önlem paketini şöyle açıkladı:

“1- Gerekli yerlerde personel takviyesi yapılmalı.

2- İş bölümleri bir an önce tanımlanmalı. Böylece personelin tecrübe kazanması sağlanmalı.

3- Fazla mesai ücretleri ödenmeli.

4- Geçici çözümlerden çok personelin özlük haklarında iyileştirme yapılmalı. Moral ve motivasyon sağlayıcı hizmet içi eğitim programları yapılmalı.

5- Güvenlik zafiyeti olan nüfus müdürlüklerinde bir an önce güvenlik sağlanmalı.”

Kaan Çetinbaş, “Yetkililerden talebimiz, ortaya koyduğumuz verilerin önemsenerek gerekli tedbirlerin alınmasıdır. Böylece hem çalışanlarımız hem de vatandaşlarımız mağdur edilmeden hizmetler sürdürülmelidir” dedi. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler