Takip Et

SON DAKİKA

Kuşadası'nda su zammının iptali için imza toplandı

10 Aralık 2016, Cumartesi 19:55

     


Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından su ücretlerine yapılan yüksek zammın ardından, yüzde 42 oranında zammın yapıldığı Kuşadası’nda, vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Kaya Şavkay Meydanı’nda ‘Fahiş su zammına hayır’ pankartı açan bir grup vatandaş, zamların geri çekilmesi için imza topladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda suya zam yapması ve yeni fiyatların ocak ayından itibaren uygulanacağının bildirilmesi üzerine Kuşadası’nda bir grup vatandaş meydanlara döküldü. Kuşadası’nda suya yüzde 42 oranında zam yapıldığını, kötü geçen bir turizm sezonu sonrasında bu oranın çok yüksek olduğunu belirten vatandaşlar, ‘Fahiş su zammına hayır’ yazılı pankart açarak imza topladı. Kaya Şavkay Meydanı’nda imza toplayan vatandaşlar, mahkemeye başvuracaklarını belirtti.

Yeni tarifeye göre su fiyatlarının konutlarda 3 lira 20 kuruştan, 4 lira 55 kuruşa, iş yerlerinde ise, 4 lira 25 kuruştan 5 lira 71 kuruşa yükseldiğini ifade eden İbrahim Çelik, “Aydın’da suya yüzde 28 ile yüzde 45 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Biz Kuşadası halkı olarak bu zamma hayır diyoruz. Zaten yeterince yüksek fiyata su kullanıyoruz. Ayrıca faturalara bir sürü vergi ekleniyor. 2017 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olacak su zammının geri çekilmesini istiyoruz” dedi. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler