Takip Et

SON DAKİKA

‘’Kucağıma Alamam’’ dedi, 14 yıldır sırtında taşıyor

10 Mayıs 2017, Çarşamba 09:04

     


Aydın Efeler Tekerlekli Basketbol Kulübü'nün eğitim kampına gelen, 14 yaşındaki Kerim Çam‘ın dramatik yaşam öyküsü yürekleri burktu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kocaeli Yıldız Engelliler Basketbol Takımı'nda forma giyen Kerim’in babası Adil Çam, kendisinin 2000 yılında emekli olduğunu ve altı çocuk sahibi olduğunu bildirdi.

En son doğan oğlu Kerim'in Hendek Endüstri Meslek Lisesinde eğitim gördüğünü, bildirdi. Baba Çam, 800 kilometre mesafeden, oğlunun eğitimine faydası olsun diye Aydın'a gelip kampa katıldıklarını ve kampta iyi bir eğitim aldıklarını söyledi. Beş çocuk sahibi ve emekli olduktan sonra altıncı bir çocuk istemediğini ve eşinden çocuğu aldırmasını istediğini söyleyen baba Çam şöyle konuştu: ‘’Eşim, Kerim’e hamile kaldı. Ben de 5 tane kız evladım olduğu için altıncıyı istemedim. İstemediğim için annesine 'git çocuğu aldır' dedim. Annesi o zaman Kur’an eğitimi alıyordu. Bana, ‘Ben hem Kur’an öğrenip hem de çocuğu aldıramam, onun günahına giremem’ dedi. Ben de annesine şöyle söyledim’ Ben emekli oluyorum, emekli olduktan sonra çocuk kucağıma alıp gezdiremem, bunu da ayıplarım’ diye söyledim. Ama eşim kabul etmedi. Neticede çocuğumuz oldu; ama engelli oldu. Belden aşağısı tutmuyordu. Çocuğumuz böyle olunca, ben çocuğumu hiç kucağımdan indirmedim. Doğmadan önce, kucağıma almayacağımız çocuğumuzu, 14 sene bir fiil birinci kata sırtımda indirdim çıkardım. Okula götürdüm, spora götürdüm, yüzmeye götürdüm, bilek güreşine götürdüm. O da çalıştı, bilek güreşinde Türkiye üçüncüsü, okullar arası S-6 yüzmede birinciliği var şimdi de basketbolda devam ediyor.

 

ALLAH’IN BİR LÜTFUYMUŞ

Daha iyi öğrenmesi için buraya getirdik. Böyle bir mücadele veriyoruz. Kerim gibi bir çocuğa sahip olduğum için çok mutluyum, çocuğumun engelli olduğunu düşünmüyorum. Allah’a çok şükür tabi biz bunu sonradan anladık. Herkese bunu nasip etmiyor. Bu Allah’ın bir lütfuymuş. Bunu böyle kabul etmek lazımmış. Biz o zamanki hatamızın cefasını şimdi ödüyoruz. Ben oğlum Kerim’in çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. (BATUHAN ÖZKAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler