Takip Et

SON DAKİKA

Şehit Ceylan'ın mezarı ay yıldızlı Türk bayrağına büründü

9 Ağustos 2017, Çarşamba 11:17

     


Karacasu Belediyesi tarafından Van’ın Başkale İlçesi'nde bir ay önce PKK terör örgütü ile girdiği çatışmada yaralanıp kaldırıldığı hastanede şehit düşen, Jandarma uzman çavuş Emrah Ceylan’ın Esençay Mahallesi'ndeki mezarında çevre düzenlemesi yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Şehit mezarına sahip çıkan Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’nın talimatları doğrultusunda şehit Ceylan’ın mezarı, grafik, tasarım ve tabela işlerine bakan belediye personeli Mustafa Yıldız tarafından düzenlendi. Yıldız’ın tasarımıyla mezarın etrafı bayrağımızın renkleri kırmızı-beyaz bordür taşları ile çevrildi. Mezarın içerisi kırmızıya boyanmış çakıl taşları ile doldurulup üzerine metalden kesilerek yapılan ay yıldız ile Türk bayrağı oluşturuldu.

BELEDİYE SAHİP ÇIKTI

Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, “Şehidimizin mezarı bilindiği üzere Valilik tarafından yaptırılıyor. Ancak mezarın çökmesi için bir yıl bekleniyor. Bu süre zarfında hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkıyor. Şehidimize saygımızdan mezarlarının bulunduğu alanda çevre düzenlemesi yapıp daha düzgün hale getiriyoruz. Daha önceki şehidimize de yapmıştık. Ancak bu kez daha güzel ve anlamlı bir şey ortaya çıktı. Hiç değilse yenisi yapılana kadar şehit mezarı olduğu belli olsun istedik” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİN BAŞIMIN ÜZERİNDE YERİ VAR

Şehidin mezarı Valilik tarafından yaptırılmaz ise de belediye olarak üzerine düşen her ne görev olursa yapmaya hazır olduklarını söyleyen Başkan Büyükyapıcı, “Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Şehidimize yaraşır bir şey yapmaya çalıştık. Valilik yapmazsa da başımın üzerine ben yapmaya hazırım. Bu vatan uğruna hiç çekinmeden canlarını kanlarını veren aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler