Takip Et

SON DAKİKA

Kadınlar bu kredi sayesinde işlerini büyütüyor

9 Ağustos 2017, Çarşamba 14:14

     


Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Aydın Şube Yöneticisi Müşerref Şimşek Kahraman, kadınları iş hayatında desteklemek amacıyla mikro kredi verdiklerini belirterek, işini geliştirmek ve iş sahibi olmak isteyen kadınları kolay ödeme koşullarıyla kredi alamaya davet etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Aydın Şube Yöneticisi Müşerref Şimşek Kahraman, ev hanımı kadınların iş hayatına katılması ve üretim yapmasını sağlamak amacıyla mikro kredi verdiklerini kaydetti. 2008’den bu güne kadar Efeler’de 3 bin kadının mikro krediden faydalandığını dile getiren Kahraman, “Mikro kredi sadece kadınlara verdiğimiz bir kredidir. Kadınlarımızın mevcut işini geliştirmesi ya da iş sahibi olmasını sağlamak için faizsiz kredi veriyoruz” dedi. Yaptıkları işe göre kredi verdiklerini vurgulayan Kahraman, “Yaptıkları işe göre de krediyi artırıyoruz. Kredi ödemelerini haftalık tahsil ediyoruz. Örneğin bin lira alan bir üyemiz hafta da sadece 25 lira ödüyor. Haftalık ödeme olması kadınlarımızı daha çok işe teşvik ediyor. Haftalık ödemeler çok cüzi paralar olduğu için üyelerimizi de zorlamıyor” diye konuştu.

Tek amaçlarının girişimci kadınlara destek olmak olduğunu belirten Kahraman, “Faizsiz kredi vermemiz kadınlarımız için bir avantaj oluyor. Biz sade yüzde 15 hizmet bedeli alıyoruz. 18 yaşından küçüklere maalesef kredi vermiyoruz. Şuan 900 aktif üyemiz var” ifadelerini kullandı.

Mikro kredi sayesinden işlerini büyüten kadınlardan bahseden Kahraman, sözlerine şöyle devam etti: “Sepetçilik yapan üyem Neşe Lofçalı, bizden aldığı kredi ile işlerini biraz daha büyüttü. Yine bizden kredi alan Sevilay Köseoğlu, bir market işletiyordu, marketini büyüterek bir şarküteri kısmı ekledi ve hayali olan kasaplığa başladı. Kuaförlük mesleği yapan Demet Kadı ise mikro kredi sayesinde kuaförlük eğitimleri alarak kendini geliştirdi ve dükkanını yeniledi.”

Kahraman, iş ve işini kurmak isteyen kadınları Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Aydın Şubesine davet etti. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler