Takip Et

SON DAKİKA

Didim’de ‘İşimizi geri istiyoruz’ diyenlere gözaltı

9 Mart 2017, Perşembe 13:00

     


Didim’de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen Eğitim Sen Üyesi Barış Bozkır ile SES Didim Temsilcisi Bülent Akın, yaptıkları ‘İşimizi geri istiyoruz’ eylemlerinin ikinci gününde gözaltına alındı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Ocak ayında öğretmen olan eşi ile birlikte açığa alınan ve son çıkan 686 sayılı KHK ile meslekten ihraç edilen Mahir Özgür Damar İlkokulu öğretmeni Barış Bozkır ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Didim Temsilcisi Bülent Akın, 7 Mart Salı günü Atatürk Bulvarı’nda kaldırımda iki kişilik basın açıklaması yaptı. ‘İşimizi geri istiyoruz’ diyerek ellerinde yazılı afiş tutan Bozkır ve Akın, sokaktan geçen vatandaşlara dert yandı. Basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen Didim üyesi Barış Bozkır, gariban bir ailenin evladı olarak kendi alın teriyle kazandıkları mesleklerinin bir anda ellerinde alındığını söyledi.

Dün de yeniden aynı alana ‘İşimizi geri istiyoruz’ yazılı önlüklerle gelen Bozkır ve Akın’a, alanda önlem alan polisler, “Aydın Valiliği KESK’in eylemelerini yasakladı” diyerek açıklama yapamayacaklarını söyledi. Emniyet mensuplarına yanıt veren Barış Bozkır, “İşi hukuksuz bir şekilde elinden alınmış bir insan olarak durumumu kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Burada yasa dışı bir şey yapmıyoruz. Kimsenin hakkını yemiyoruz, kamu düzenini bozmuyoruz. Biz sadece işimizi, ekmeğimizi istiyoruz. Bunu da kamuoyu ile paylaşmaktan doğal bir şey yok” diyerek yasal haklarını kullanacaklarını belirtti.

Bunun üzerine Bozkır ve Akın, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bu esnada yaşanan arbedede Bozkır’ın ayağının incindiği bildirildi. Didim Devlet Hastanesi’ne götürülen Barış Bozkır’ın ayağının alçıya alındığı öğrenildi.

Barış Bozkır ve Bülent Akın’ın Altınkum Polis Merkezi Amirliği’ndeki işlemleri devam ediyor. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler