Takip Et

SON DAKİKA

Erkek kuaförleri tatil konusunda ikiye bölündü

9 Şubat 2016, Salı 09:23

     


Çineli erkek kuaförü Faruk Telci (25), haftanın 7 günü çalışan ve bir gün bile tatil yapmayan meslektaşlarına, “Biz de haftanın bir günü tatil yapalım” derken tatil istemeyen meslektaşlarına sitemde bulundu.

Erkek kuaförü Faruk Telci, Aydın’ın bazı ilçelerinde erkek kuaförlerinde uygulanan haftanın bir günü tatil uygulamasının Çine’de de uygulanmasını istedi. Haftanın 7 günü sabahtan akşamın geç saatlerine kadar vatandaşa ayakta hizmet ettiklerini söyleyen Telci, “Aydın’ın bazı ilçelerinde erkek kuaförlerinin anlaşmasıyla haftanın bir günü tatil ilan edilmiş ve çok da güzel uygulanıyor. Çine’de de biz erkek kuaförleri olarak bir araya gelip artık hakkımız olan tatili yaşamamız lazım. Aslında birçok meslektaşımın tatil istediğini biliyorum. Ama hep birlikte ortak bir karara varamadığımız için isteyenler de uygulamaya geçemiyor. Herkes kendi kafasına göre tatil de yapamaz. Bu sefer müşteri kaybına sebep oluyor. Bir olup tatil işini ciddi ciddi konuşmamız ve haftanın bir gününü tatil ilan etmemiz gerekiyor. Herkesin ailesi var, ailemiz ile bir gün bile geçiremiyoruz. Sosyal hayatımız sıfır” dedi.

"KADINLAR KADAR OLAMADIK"

Çineli erkek kuaförü Faruk Telci, tatil istemeyen meslektaşlarına tepkisini dile getirirken, ilçede salı günlerini tatil yapan kadın kuaförleri örnek gösterdi; ''Biz erkekler, kadınlar kadar olamadık" ifadesini kullandı.

Telci, tatil sorununun yanı sıra, erkek kuaförleri arasındaki fiyat anlaşmazlığına da değindi. Her dükkanda tek bir fiyat listesinin asılı olduğunu belirten Telci, fiyat listesini uygulayan esnaf sayısının çok az olduğunu, kiminin listede belirtilen ücretten az, kiminin fazla ücret aldığını öne sürdü. Haksız kazancın önüne geçilmesi için meslektaşlarını bu konuda daha sağduyulu olmaya ve ortak hareket etmeye davet etti.

"YASAL UYGULAMA YOK, KUAFÖRLER KENDİ KARAR VERECEK"

Erkek kuaförlerin tatil yapma ya da yapmama konusu ile ilgili bilgi veren Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, "2 sene öncesine kadar belediyeler, pazar günü dükkan açan erkek kuaförlerinden tatil günü ücreti alıyordu. Ancak şimdi alamıyor. Yasal olarak ruhsatı bulunan dükkanı, pazar günü de olsa kimse kapattıramıyor. Tatil yapmak isteyen erkek kuaförleri, bu kararı kendileri alarak uyguluyor. Ben geçtiğimiz aylarda erkek kuaförlerini toplayıp tatil konusunu görüştüm. Bazıları tatil istemediği için ortak bir karara varamadılar" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler