Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı Yörükler Denizli Yörük Şenliği'ne incirle damga vurdu

8 Ağustos 2017, Salı 12:44

     


Denizli'nin Buldan İlçesi'nde, 2'incisi düzenlenen Yörük Türkmen Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Aydın Yörük Efe Kültür Derneği ve Germencik Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, üyeleri de Buldan’daki şenliklere katılarak renk kattı. Germencikli Yörükler katılımcılara incir ikramında bulundu.

Şenliğe katılan Germencik Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri Germencik’ten götürdükleri incirleri protokol ve ziyaretçilere ikram etti. Aydın’ın ve yaz aylarının en güzel meyvesi olan incir şenlikte büyük bir beğeniyle tüketildi. Türkiye'nin değişik yörelerinden gelen Yörük Türkmen Dernekleri'nin üyeleri türküler ve oyun havaları eşliğinde gösterilerini sundu. Renkli görüntülerin oluştuğu şenliğin ikinci günü Yayla Gölü'nde düzenlenen etkinliklerle devam etti.

HEM KÜLTÜRÜMÜZÜ HEMDE İNCİRİMİZİ TANITIYORUZ

Türkiye genelinde birçok Yörük şenliğine katıldıklarını söyleyen Germencik Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Ruhi Doğan, “Bir milletin temeli, Türk’ün yaşam biçimi olan Yörük kültürünü gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Bununla ilgili de ülkemizin değişik il ve ilçelerinde düzenlenen Yörük şenliklerine dernek olarak katıl sağlıyoruz. Heybemizde sürekli yaz aylarında yaş kış aylarında kuru incir bulunduruyoruz. Bu incileri de şenlikte kardeşlerimize ikram ediyoruz. Amacımız bu kültürümüzü yaşatırken aynı zamanda üreticilerimize katkı sağlamak. Bu geleneğimizi ileriki nesillerimize taşımak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (HAKAN AKIN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler