Takip Et

SON DAKİKA

Nazilli'de sivrisinekle mücadele çalışmaları başladı

8 Haziran 2017, Perşembe 20:36

     


Yaz aylarında sivrisinek ve haşeresiz bir Nazilli için ULV makinesi ile sisleme çalışmalarına başlandı. Sisleme ilaçlamaları akşam 21:00 ile 02:00 saatleri arası, tüm mahallelere uygulanacak..

Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından sivrisinek, karasinek, ergin mücadelesi kapsamında ilaçlama çalışmalarına haziran itibarı ile başlandı. Eylül sonuna kadar devam edilecek olan çalışmalarda, gündüzleri sırt pompası ile çöp konteynerlerinin, logarların, sinek ve sivrisinek larvalarının ve pazar yerlerinin ilaçlanması yapılacak. Akşamları 21:00 ile 02:00 saatleri arası, tüm mahallelere haftada 2 (iki) kez gidilmek suretiyle, araç üstü ULV makinesi ile sinek ve sivrisinek ilaçlaması yapılacak.

Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe sınırları içerisindeki mahallelerde ULV makinesi ile soğuk sisleme yöntemi uygulandığını ve bu uygulamanın Sağlık Bakanlığından ruhsatlı çevre sağlığı ilaçları kullanılarak yapıldığını vurgulayan Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Yaz aylarında sivrisinek ve haşeresiz bir Nazilli için ULV makinesi ile sisleme çalışmalarımız başladı. Yaz aylarında sivrisinek, sinek, karasinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğümüz tarafından yıl boyunca daha önceden belirlediğimiz larva odaklarını ilaçlama çalışmaları ilçe merkezi ve mahallelerde aralıksız olarak sürdürmüştü. Bu çalışmalarda ilçe merkezinde başta çöp merkezleri olmak üzere ULV ilaçlama araçları ile sinek ve haşere oluşumun önüne geçmek için yeşil alanlar, park ve bahçeler, su birikintileri, bataklık, kanallar, fosseptik çukurları ve gübrelik alanlarda etkin bir şekilde ilaçlama yapıldı. Yaz aylarında sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi açısından haşere ve larva mücadelesi son derece önemli. Bu doğrultuda ocak ayı başından bu yana ilaçlamalarımızı ara vermeden ortalama 25 günde bir larva ilacı atarak devam ettirdik. Eğer önlem almasaydık yaz aylarında çok hızlı bir şekilde üreyen bu haşerelerin önünü alamazdık '' dedi. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler