Takip Et

SON DAKİKA

Şehit Aileleri ve Gaziler daha büyük yer istiyor

7 Ekim 2016, Cuma 10:30

     


Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği, vatandaşlarla iç içe olabilecekleri bir yer istiyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği yöneticileri, şu anda kullandıkları binanın yetersizliğinden ve vatandaşların derneğe ilgisizliğinden yakındı.

Daha büyük ve daha kullanışlı bir yer için yetkililerden ve iş adamlarından yardım isteyen Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece, “Dijital ortamlı bir kütüphane ve lokali olan bir yer istiyoruz. Oradan bir gelir de elde etmeliyiz. Çünkü derneğe üye olanlardan toplanan aidatlarla bir etkinlik yapmamız imkansız. Yıllık aidat ücreti 25 lira, onun da dörtte üçünü zor topluyoruz. Bu yüzden etkinlik yapmak için valiye, kaymakama, büyükşehir belediyesine ya da Efeler Belediyesi’ne gidiyoruz. Bunların dışında bazı iş adamlarından yardım talep ediyoruz. Bize bağışlarla gelir de geliyor, ama son zamanlarda artık o bağışlar eskisi gibi değil... Dernek olarak hayal ettiğimiz yeri bizim yapmamız mümkün değil. Bize bu yeri belediye başkanı, garnizon komutanı, vali, kaymakam gibi yetkililer tahsis edebilir. Memlekette Anıtlar Kurulu’nun tescillediği çok sayıda atıl bina var. Ya da hazineye, belediyeye ait boş arsalar bulunuyor. Onlardan uygun bir yeri bize bir temin etmelerini istiyoruz. Yerimizin büyük olması gerekiyor ki hayallerimiz gerçekleşsin. Çok güzel projeler üretiyoruz. Ama imkansızlıklardan dolayı sadece proje olarak kalıyor” dedi.

“VATANDAŞTAN KOPUK BİR YERDE DERNEK OLAMAYIZ”

Vatandaşlarla iç içe, beraber etkinlikler yapmak istediklerini söyleyen İsmail Ece sözlerine şöyle devam etti, ''Merkezde halkla iç içe olabileceğimiz, onlarla vakit geçirebileceğimiz, onların derneğimizde zaman geçirebileceği bir yer istiyoruz. Vatandaştan kopuk bir yerde dernek olamayız . Bu tür dernekler, halkın önünden geçeceği uygun bir yerde olmalı. Bu memleketin hangi şartlarda bu duruma geldiğini, nasıl geldiğini yediden yetmişe herkesin bilmesi lazım. Bize süper, lüks bir yer verseler, vatandaşlardan kopuk bir yerde olduğu takdirde biz ne yapalım o lüks binayı? Kimse gelip ziyaret etmedikçe, vakit geçirmedikçe ne işe yarayacak? 18 Mart Şehitler Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü dışında hiç kimse o derneğe gelmez.”

“VATANDAŞLAR DERNEĞE VE BİZE KARŞI İLGİSİZ”

Vatandaşların ilgisizliğinden de şikayetçi olduklarını belirten İsmail Ece, “2007’den beri bu dernek burada, ben de 2007’den beri bu derneğin içindeyim. Ama kimse ziyaretimize gelmiyor. Çok nadir uğrayan oluyor. Vatandaşlar, derneğe ve bize karşı ilgisiz. Merak edip 'Burada şehit aileleri ve gaziler var' diyerek selam vermeye, ziyarete gelen yok. Ya da 'Şehitler oluyor' diye gelip 'Başınız sağ olsun, memleketin, hepimizin içi yanıyor' diyen yok. Bizimle sohbet etmeye, dertleşmeye ve zaman geçirmeye gelen vatandaş yok. Kore gazisi sayısı çok az kaldı, insanların gelip onlardan olanları dinlemesini istiyoruz. Gelip “Biz Kore gazisi görmek istiyoruz” desinler. Biz de Kıbrıs gazisiyiz. Bizim de en küçüğümüz 62 yaşında. Harple, o dönemle ilgili birinci kaynak gazilerdir, yani biziz” sözleriyle duygularını ifade etti. (KIYMET SARIYILDIZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler