Takip Et

SON DAKİKA

Mehdi beklemeyin, gelmeyecek

7 Haziran 2017, Çarşamba 09:34

     


Aydın Denge Medya Grubu Doğu Bölgesi Koordinatörü Erdal Aydın ve ekibi Nazilli’de yaklaşık 6 ay önce göreve başlayan Kaymakam İbrahim Küçük’ü, makamında ziyaret etti. Yeni görevinde başarılar dileyip hayırlı olmasını temenni eden Denge Medya Grubu'na yaptığı ziyaretten ötürü teşekkür eden Kaymakam Küçük, yayın hayatına yeni başlayan Aydın ve Muğla’nın ilk ve tek uydu kanalı TvDEN’i hayata geçirerek önemli bir göreve soyunan Denge Medya Grubu'na, yayın hayatında başarılar diledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

TvDEN’E YAYIN HAYATINDA BAŞARILAR DİLEDİ

Bir TvDEN izleyicisi olarak interaktif haber kanalının içeriğini beğeni ile izlediğin kaydeden Kaymakam Küçük, “Topluma örnek olacak, yapıcı habercilik anlayışı ile bölgenin sorunlarının dile getirilmesi açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Ben de bir TvDEN izleyicisi olarak toplumun bütün kesimlerine hitap eden magazin, spor, sanat olmak üzere her alanda eğitici, geleneksel yayıncılık politikası ile izleyici kitlesinin artacağını düşünüyorum” dedi.

 

NAZİLLİ GÖÇ ALAN BÜYÜK BİR İLÇE

Nazilli’nin 154 bin nüfusa sahip, etrafındaki 6 ilçe ile birlikte günlük ve sosyal hayatı yoğun geçen, tarım başta tarıma dayalı sanayisi ve turizmiyle birlikte bölge ekonomisine katkı sağlayan hareketli büyük bir ilçe olduğunu belirten Kaymakam Küçük, “Belli sorunları beraberinde getirse de yerel yönetimlerle birlikte sorunları çözmeye çalışıyoruz. Tarıma dayalı sanayi ile ilgili hamlelerin yapılması gerekiyor. Kentleşmenin beraberinde getirmiş olduğu trafik, kaldırım ve otoparkla ilgili bazı sorunlar var. Yerel yönetimlerle birlikte bu sorunları çözmek için çalışıyoruz” dedi.

 

ALLAH BİZE İKİ GÖZ İKİ KAMERA VERMİŞ

Asayiş konularında, emniyet güçleriyle birlikte sorunları halletmek için çalıştıklarını ve vatandaşların çok duyarlı olmasını istediklerini söyledi. Gittiği her yerde, bunu ısrarla dile getirdiğini ifade eden Kaymakam Küçük, insanların her yere, her köye, her köşeye, her mahalleye, her sokağa, her dükkana mümkünse kamera takılması için uğraştığını belirterek, “Gittiğim her yerde ısrarla anlatıyorum. Biz kaç kişiysek Allah her birimize iki tane kamera, iki tane göz vermiş. İnsanlar o kamerayı doğru biçimde çalıştırıp sorumlulukla, oradaki yasa dışı olayı haber verirse bunları çözmek çok daha kolay olur” diyerek insanlara, tanık oldukları yasa dışı ya da suç unsuru olaylar karşısında ihbar edip birer kamera görevi görmeleri konusunda duyarlı olmaya davet etti.

 

İHBAR ETMEKTEN KORKMASINLAR

İnsanların şahit olduğu bazı olaylarda tanıklık yapmaktan veya ihbar etmekten çekindiklerini kaydeden Kaymakam Küçük, “İnsanlar, ihbar etmek, tanıklık etmek sanki kötü bir şeymiş gibi korkuyor. Korkmalarına gerek yok. Devletimiz gerçekten çok güçlü. Ufak tefek kötü örnekleri olabilir ama genele şamil değildir. Gözünüzün önünde herhangi birisi, birini öldürüyorsa ya da yasa dışı bir iş yapıyor, uyuşturucu satıyorsa ve bunu haber vermiyorsanız aynı derecede suç işlemiş oluyorsunuz. Haber vermiyorsanız bu suçtur. Biraz da insanların iğneyi kendilerine batırmaları lazım, bazı işlerde yılgınlık görüyorum. Devletin bazen işleri yavaş, ağır aksak işleyebilir. Kamu görevlileri de gördüğü bir suçu bildirmekle mükellef. Kamu görevlisi bunu bildirmiyorsa suç işliyor. Bir de uzlaşmacı olmamız lazım. İmar konularında vatandaş hep kendine yontuyor. Toplumsal faydaları hiç düşünmüyor. Biz bir arada yaşıyoruz ve bunun bazı yükümlülükleri var. Toplumsal faydaları da ön plana çıkarmamız lazım” diye konuştu.

 

BİRİ ÇIKIP DA BENİM İŞİM OLMADI DERSE

Kaymakam Küçük, kurum ve kuruluşların kişilere bağlı işlememesi gerektiğini ve herkese eşit şekilde yakın olması gerektiğini vurguladı. Nazilli’de bunu sağlamaya çalıştığını kaydeden Küçük, “Bu bir lütuf değil. Biz zaten bunu yapmak zorundayız. Bu ilçede ben şunu iddia ediyorum. Eğer bir gün birisi çıkıp da olması gereken bir işin olmadığını bana kanıtlar, ispat ederse ben bundan çok üzülürüm ve özür dilerim. Kamu hizmetlerinin en verimli bir şekilde yürütülmesi için çabalıyoruz. Ama buna herkesin katkı sunması lazım” şeklinde konuştu.

 

MEHDİ BEKLEMEYİN, GELMEYECEK

Kaymakam Küçük, “Hiç kimse, bir kişi ya da üç beş kişiden mucizevi bir beklenti içine girmesin” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mehdi gelmeyecek. Herkes el birliği ile katkı sunacak. Kurtar beni baba mantığı artık sona ermiştir. Ben gidip de bir başkasının evini temizlemem. Kendisi gayret sarf edecek. Gidecek katkı sağlayacak yetmediği yerde biz devreye gireceğiz. Yoksa, yan gelip yatmak, yok. Hep beraber kurtulacağız.” (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler