Takip Et

SON DAKİKA

Aydın İl İstihdam Kurulu toplandı

6 Haziran 2017, Salı 14:45

     


Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak başkanlığında toplandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve İŞKUR işbirliğiyle hazırlanan Aydın İli İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, “Tek gündem maddemiz var. O da daha önceden çalışmalarına başladığımız, taslağını bir defa görüştüğümüz, son halini vermek üzere bugün toplandığımız Aydın ili istihdam stratejisi” dedi.

Stratejilerin yönü belli etme, gidilecek hedefi belirleme ve hedefe ulaşılacak yolları tespit etmede önemli olduğunu vurgulayan Koçak, istihdamın artırılması konusunda eldeki tüm yetenek ve imkanlardan yararlanacaklarını dile getirdi.

“Bugün, uzun bir çalışma sonucu Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle il istihdam kurulundaki paydaşların ciddi katkılarıyla ortaya çıkmış olan bu çalışmanın son halini vereceğiz” diyen Koçak, bunun ardından harekete geçip, istihdamın önündeki engelleri kaldıracaklarını kaydetti.

Avrupa Birliği ülkelerindeki iş gücüne katılım oranı ve engelli istihdamı oranına ulaşmak için çaba harcadıklarını bildiren Koçak, 2023, 2053 ve 2071 istihdam hedeflerine ulaşmak için eldeki imkanları en iyi şekilde kullanacaklarını ifade etti.

 

“TİTİZ BİR ÇALIŞMA OLDU”

Sundukları katkılar nedeniyle İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nda bulunan paydaşlara teşekkür eden Koçak, “Çalışmanın içeriğini gördüğünüzde de muhakkak ortaya çıkacaktır. Titiz bir çalışma oldu. Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmeler buraya aktarıldı. Durumumuz ciddi bir analize tabi tutuldu. Sektör paydaşlarıyla, bu stratejiden faydalanacak olan sektörlerin beklentileri, öngörüleri aktarıldı. Burada bugün yapılacak son değerlendirmeden sonra en mükemmel şekline ulaşıp arkasından da eylemlere en kısa sürede başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Evrim Karakoz, İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, ADÜ Genel Sekterer Yardımcısı Zeki Arı, kurum müdürleri ve meslek kuruluşu temsilcileri katıldı. (KIVANÇ UĞUR)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler