Takip Et

SON DAKİKA

Sargut huzurlu yaşamın sırrını verdi

6 Nisan 2014, Pazar 11:45

     


Aydın Girişimci Kadınlar Derneği’nin (AGİKAD) tarafından, Yazar Cemal Nur Sargut ile Huzurlu Yaşamın Sırları konulu konferans düzenlendi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşen konferansa, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, AGİKAD Başkanı Esen Türker ile İstanbul, İzmir, Denizli Muğla ve gibi farklı iller ile Didim, Kuşadası, Söke ve Aydın’dan çok sayıda davetli katıldı.

Yazar Cemal Nur Sargut’un tanıtımı ile başlayan konferansta konuşan Esen Türker, “Dernek olarak yaptığımız organizasyonların tümünde amacımız farkındalık yaratmaktır. Günümüzde yaşamsal mücadelemiz iç dünyamızda derin boşluklar oluşturmaktadır, bu boşluklar bizleri arayışlara itmektedir. Bundan yola çıkarak tüm dünyada adını duyurmuş olan, iç dünyamızı güçlendiren Cemal Nur Sargut’u Aydın’da sizlerle buluşturduk” dedi.

“HUZURLU YAŞAMIN TEK SIRRI ALLAH’A TESLİM OLMAK”

Yazar Cemal Nur Sargut, huzurlu yaşamın sırlarını şu sözlerle anlattı:

“Huzurlu yaşamın tek sırrı Allah’a teslim olmak, verdiğine razı olmaktan geçiyor. O’nun istediği gibi yaşamaktan, O’nunla olmaktan geçiyor. Elimizde başka hiçbir sermaye yok. Elimizde iki tane silah var, biri iman, ama bilinçli iman şekli iman değil, ikincisi ise Allah aşkı. İnsanın içinde huzur, rahat, hadiseler karşısında kuvvetli olma kabiliyeti o aşkla sağlanabiliyor. Ne kadar şanslıyız ki insan olarak doğmuşuz, Allah bize insan olmayı lutfetmiş, şanslıyız ki Müslümanız. İnsanın huzurlu yaşam için tek yapması gereken her saniye şükretmekten başka bir şey değil.” (GAMZE KORKMAZ/DENGE AJANS)







 
Son Eklenen Haberler