Takip Et

SON DAKİKA

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82. yıl dönümü Didim'de kutlandı

5 Aralık 2016, Pazartesi 17:33

     


Didim’de 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törende, CHP Didim Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. CHP Didim Kadın Kolları Başkanı Figen Çakmakgil, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de 82 yıl önce kadınlara tanınan seçme ve seçilme hakkı ile kadınların siyasal hayata katılımlarının sağlandığını söyledi. Kadın hareketinin siyaset yapmaya dair taleplerinin ve mücadelesinin devamı olarak, 5 Aralık 1934’te pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlara verilen bu hakkın kadınlar açısından bir devrim olduğunu ifade eden Çakmakgil, “Türkiye’nin demokratikleşmesinin en önemli adımlarından biridir. Aradan geçen 82 yılda, biz kadınların kazanımlarını daha ileriye taşıması gerekirken, eğitimde, istihdamda, karar alma ve yönetim mekanizmalarında önümüze konulan engeller sonucu gelinen noktada, maalesef olması gereken yerde değiliz” dedi.

2015 genel seçimi sonucunda kadınların TBMM’de 76 kadın vekille yüzde 13 oranında temsil edildiğini kaydeden CHP Didim Kadın Kolları Başkanı Figen Çakmakgil, şunları söyledi: “Nüfusun yarısı olan biz kadınlar, yasalar önünde erkeklerle eşit haklara sahibiz, ancak haklara ulaşmada eşit değiliz. Oysa daha çok kadın vekil demek, kadına yönelik şiddet, kadın istihdamı, eğitim gibi konuların daha fazla ele alınması ve çözüm üretilmesi demektir. Ne yazık ki hala temsilde adaletten ya da sonuçta eşitlikten söz edemiyoruz.”

Törene, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, CHP Didim Kadın Kolları Başkanı Figen Çakmakgil ve CHP Didim Kadın Kolları üyeleri katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler