Takip Et

SON DAKİKA

Av. Gökhan Bozkurt: Yol haritamız 1923’te çizildi

5 Ekim 2016, Çarşamba 10:01

     


Aydın Barosu Genel Kurulu’na, tek başkan adayı olarak giden Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, görev yaptığı 2 yılı ve başkanlığa yeniden talip olduğu gelecek 2 yılı değerlendirdi. Cumhuriyetin temel ilkelerine, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacaklarını vurgulayan Bozkurt, “Yol haritamız 1923’te çizildi” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Barosu’nun Seçimli Olağan Genel Kurulu, 8 Ekim’de ADÜ Meandros Konferans Salununda başlayacak. Baronun şimdiki başkanı Av. Gökhan Bozkurt, seçime tek başkan adayı olarak katılacak. 15’e yakın avukat, yönetim kurulu üyeliğine talip oldu. Bozkurt, 2 yılda yaptıklarını ve önümüzdeki 2 yılı değerlendirdi.

“ÖNCELİKLİ HEDEF BARO HİZMET BİNASI”

“İki yıl zor geçti. Çünkü Türkiye’nin 2 yılı zor geçti. Bundan baro camiası ve avukatlar da etkilendi” diyen Bozkurt, “Dönüp 2 yıla baktığımızda, söz verdiğim birçok şeyi yaptık. Ancak şu var ki hizmet binası eksik kaldı” dedi. Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Göreve başladığımız ilk bir ay içerisinde, ilçelerdeki baro odalarında tadilat yapılmasını sağladık. Lokalimizde büyük bir tadilat yaptık ve baroya seminer salonu kazandırdık. Bir de toplantı salonu inşa ettik. Artık komisyon toplantıları avukat bekleme odasında değil, toplantı odasında yapılıyor. Hizmet binası için çok uğraştım. Yer konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bizim kafamızdaki plana uygun hizmet binası için yer bulamadık. Aydın’da yeni adliye binasının yapılmamış, hatta yerinin bile belli olmamış olması sıkıntı. Biz, sergi salonu ve konferans salonunun da olacağı bir bina düşünüyoruz. Yeni dönemde baromuza hizmet binası kazandıracağımızı düşünüyorum. Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) bu konuda sözü var.”

“ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERE DESTEK VERİLİYOR”

İki yıllık görev süresindeki en önemli çalışmalarının, ‘avukatlara verilen meslek içi eğitim seminerleri ile şehit aileleri ve gazilere hukuki destek sağlanması’ olduğunu söyleyen Bozkurt, “Şehit aileleri ve gazilerimiz benim için çok değerli. Onlara ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz” dedi.

“MESLEKTAŞLARIM ÜZERİNDE SPEKÜLASYONU KABUL ETMİYORUM”

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonların, adli tatil sürecinde avukatlara ağır yük yüklediğini ifade eden Bozkurt, savunmanın süreçteki önemine dikkat çekti. Avukatı olmayan şüpheliler için baro tarafından zorunlu olarak görevlendirme yapıldığını hatırlatan Bozkurt, süreci şu sözlerle anlattı:

“Avukatı olmayanlara, kanuni olarak baro tarafından avukat görevlendiriliyor. Çok sayıda operasyon ve şüpheli olunca, avukatlar büyük mesai harcadılar. Yorucu bir süreçti bu. Bir de toplumda yanlış bir hava estirildi. ‘Bu ifadelere giriyorsa, onların avukatlarını yapıyorsa…’ denilerek şüpheli ile avukatı özdeşleştirilen bir hava yaratıldı. Bu korkunç bir hatadır. Bir kere savunma hakkı, adli yargılanma hakkı gibi temel insan haklarına aykırı bir yaklaşım. Avukatlar sadece görevlerini yapıyorlar. Yarın, bu havayı toplumda estiren ya da inanan kişilerin de başına bir şey geldiğinde, ilk söyleyeceği şey ‘avukat istiyorum’ olacaktır. Meslektaşlarımın üzerinde böyle bir spekülasyonu asla kabul etmiyorum.”

Savunmanın eksik kaldığı davaların meşruiyetinin tartışmalı hale geleceğini vurgulayan Bozkurt, “Bu durumun ileride FETÖ’nün işine yarayacağının unutulmaması gerekir. Burada avukatın rolü, kurunun yanında yaşın da yanmamasıdır. Zaten bütün toplumun da dileği bu değil mi? Bizim barolar olarak uyarılarımız oldu. Gerek Başbakan'ın açıklamaları, gerekse Cumhurbaşkanı’nın “’at izi, it izine karıştı” açıklaması var. Bu uyarıların ciddiye alındığını, yaşananlara bakarak görüyorum. Sürecin daha sağlıklı yürüyeceğine inanıyorum” dedi.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA GİTTİ

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, 2 yıllık görev süresince Türkiye’nin dört bir yanındaki kritik davalara katıldıklarını belirterek, “Bu, avukatlık kanunun bize verdiği bir görevdir. İnsan haklarını korumak, işlerlik kazandırmak ve bu konuda her türlü girişimde bulunmak zorundayız. Ben evladımı yoğun bakımda bırakıp Özgecan davasına gittim. Yorucu elbette, ama biz bu yorgunluktan yakınmayız. Bu sayede sadece avukat kamuoyunda değil, toplumun her kesiminde, ‘Hukuksuzluk varsa Aydın Barosu mutlaka takip eder’ algısını oluşturduk” dedi.

YOL HARİTAMIZ 1923’TE ÇİZİLDİ

Önümüzdeki süreçte aynı çizgiyi koruyacaklarının altını çizen Bozkurt sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aydın Barosu’nun yol haritası zaten 1923’te çizilmiş. O gün bugün bu çizgi değişmez. Cumhuriyetin temel ilkelerine sonuna kadar sahip, meslektaş haklarını savunan, insan haklarını savunan, hukukun üstünlüğünü savunan, bağımsız ve tarafsız bir yargı oluşması için çalışan bir Aydın Barosu var. Devam edecek olan da budur.”

GENEL KURULA ÇAĞRI

Bozkurt, Aydın Barosu avukatlarını şu sözlerle Genel Kurul’a davet etti:

“Genel Kurul bizim 2 senede bir, en yoğun şekilde bir araya geldiğimiz, sorunları tartışıp çözüm önerilerini konuşacağımız kurumdur. Bütün meslektaşlarımızdan, Genel Kurul'a katılıp katkı sunmalarını istiyorum. Oradan çıkacak sonuç, Aydın Barosu’na da hukuk camiasına da şimdiden hayırlı olsun. Aday arkadaşlarımızın hepsine başarılar diliyorum. Hepsinin adaylıkları son derece değerli, çünkü bu gönüllü bir hizmet. Aydın Barosu’nun seçkin yerini sürdürmek, daha da fazla çalışarak yolumuza kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz.” (NACİ ERİŞ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler