Takip Et

SON DAKİKA

Duvar yazılarına karşı veciz sözler

3 Ekim 2016, Pazartesi 17:17

     


Efeler Belediyesi, kentte görüntü kirliliği yaratan duvar yazılarını sildikten sonra aynı yere ünlülerin vecizelerinin yazıldığı yeni bir uygulama başlattı.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçenin çeşitli noktalarında kötü görüntüler oluşturan duvar yazılarının üzerini boyadıktan sonra yerlerine veciz sözler yazarak gençlere ve halka mesaj veriyor.

“ÜNLÜ ŞAHSİYETLERİN SÖZLERİNİ HATIRLIYOR, ÖĞRENİYORUZ”

Daha temiz bir Efeler için çalıştıklarını belirten Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, ”Duvarlara yazılan çeşitli yazıların silinmesi için bir proje kapsamında çalışma başlattık. Efeler sınırları içerisinde vatandaşa ya da kamuya ait alanlardaki bahçe, ev, garaj, okul binalarının bahçelerinin dış duvarları gibi yerlerin duvarlarını boyayarak temiz ve güzel bir görünüme kavuşturuyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizin bu çalışmasıyla, hem görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı hem de görsel güzelliği artırmayı hedefliyoruz. Diğer yandan da boyanan bu duvarlar üzerine ünlü şahsiyetlerin sözlerinin yazılması projesini hayata geçirdik” dedi.

VATANDAŞ ÇOK ŞİKAYETÇİ

Duvar yazılarının 2 dakikada yazıldığına, ancak silinmesinin meşakkatli ve masraflı olduğuna, orijinal boya ve yazıların çevreye büyük zarar verdiğine dikkati çeken Başkan Özakcan, ”Vatandaşların en çok şikayet ettiği konuların başında duvar yazıları geliyor. Sorumsuz kişilerce sprey boyalar ile yazılan yazılar, görüntü kirliliği oluşturuyor. Duvara yazılan kötü, karışık, küfürlü yazılar bizim örf ve adetlerimize de uygun olmadığı gibi bazı tarihi yerlerin dokusunu bozuyor. Boyadığımız bu kötü yazıların yerine, uygun olan yerlere, ünlü şahsiyetlerin sözlerini yazarak ölümsüzleşen bu sözleri bir kez daha hatırlıyor, öğreniyoruz. Belediye olarak görüntü kirliliği yaratan kötü duvar yazıları için gerekli tedbirleri alıyoruz, ancak vatandaşlarımızın da bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler