Takip Et

SON DAKİKA

Anadolu Vaşağı ölü bulundu

2 Aralık 2014, Salı 14:43

     


Çine'de, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ve 'Karakulak' diye bilinen Anadolu Vaşağı bulundu. Türkiye'de ender görülen vaşağı ilk kez gören vatandaşlar şaşırdı.

Doğanyurt Mahallesi'nde yaşayan Ethem Hazar, akşam saatlerinde evinin bahçesinde vaşak gördü. Hazar, vaşağın önce koyun damına girmek istediğini başarılı olamayınca bahçedeki dut ağacının altına yattığını ve garip sesler çıkarmaya başladığını söyledi. Vaşağı ilk önce kedi zannettiğini söyleyen Hazar, vaşağın kedi olmadığını anlayınca yanına korkudan yaklaşamadıklarını belirtti. Vaşağın bitkin halde olduğunu kaydeden Hazar, sabah saatlerinde vaşağı dut ağacının altında ölü halde bulduklarını belirtti. Hazar, arkadaşı Hudayi Muslu ile birlikte ölen vaşağı Çine Tarım İlçe Müdürlüğü'ne getirdi. İlk kez yakından bir vaşak gördüğünü belirten Hazar, mahallede bulunan yaşlıların çok eskilerden ara sıra vaşak gördüklerini dillendirdiklerini de söyledi.

Çine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veterineri Serkan Uğurel vaşağın görülmesinin mucize gibi bir şey olduğunu ifade etti. Uğurel, vaşağın aç kaldığı için dağdan inmiş olabileceğini söyledi. Vaşağın dişi olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Veteriner Uğurel, vaşağın İzmir Bornova Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne götürülerek inceleneceğini ifade etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler