Takip Et

SON DAKİKA

"Üniversitenin üzerinden ellerinizi çekin"

2 Haziran 2020, Salı 15:14

     


‘Baş Başa’ programına konuk olan Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Osman Selçuk Aldemir, birilerinin yaptıkları çalışmalardan çok rahatsız olduğunu vurgulayarak "Üniversitenin üzerinden elinizi çekin" dedi. Aldemir geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan yolsuzluk davasıyla ilgili konuşup, önümüzdeki günlerde bir yolsuzluk davasını daha ortaya çıkaracağını, bunu engellemek için 7 kişinin kendisini görevden aldırmak üzere Ankara'ya gittiğini ifade etti.

Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu ‘Başa Başa’ programının konuğu ADÜ Rektörü Profesör Doktor Osman Selçuk Aldemir oldu. Yolsuzluk dosyalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Aldemir, "Ben 347 tane kadro aldım. Bu 1270 kişi ekmek yiyecek demektir. Bununla ilgili bile niyetim sorgulandı bazı hainler tarafından. Üniversite tatilde, korona nedeniyle tüm birimler kapalı. ADÜ'den bir yılan çıktığıyla ilgili haberler yapılıyor. Bunların hepsi ben 500 bin liralık yolsuzluğu ortaya çıkarmadan hemen önce yapılıyor. Sırf 500 bin liralık yolsuzluğu açıklamayayım diye. Benim elimde şuanda öyle bir yolsuzluk dosyası var ki 10 milyonlarla ilgili" diye konuştu.

"GÖREVDEN ALINMAM İÇİN 7 KİŞİ ANKARA'YA GİTTİ"

Önümüzdeki günlerde yolsuzluk dosyasını ortaya çıkaracağını ifade eden Aldemir, "Bu yolsuzluk dosyasını ortaya çıkardığımda, tüm Türkiye ayağa kalkacak. Şuan 7 kişi görevden alınmam için Ankara'ya gitti. Ben bulunduğum sürece onlara ihale vermeyeceğim, onların söylediği personeli de ADÜ'ye almayacağım. Çünkü ihaleyi vermek istedikleri kişiler FETÖ'cü, personel olarak almak istedikleri kişiler de FETÖ'cü" dedi.

"DERDİMİZ DÜNYA BİLİMİNDEKİ YERİMİZ"

Akademik aktivitelerle anılmak istediklerini belirten Aldemir, "ADÜ'yü lütfen bir yerlere çekmeyin. Çekmeye çalıştığınız yerlere biz girmeyiz. Bizim tek derdimiz, ülkemiz ve dünya bilimindeki yerimiz. Birileri yaptığımız çalışmalardan çok rahatsız. Üniversitenin üzerinden elinizi çekin. Kumpaslar kurmanın bir manası yok" diye konuştu.

Sökeli vatandaşlara seslenen Aldemir, "Sevgili Sökeliler, ha Çine, ha Nazilli, ha Söke benim için hiçbirinin farkı yok. Hepsi benim için ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim toprağın bir parçası. Ben isterim ki üniversite daha da büyüsün. Ben isterim Söke'ye hukuk, mimarlık fakültesi kurulsun. Ama Söke bir ilçe ve bazı birimler ilçeye fakülte kurulmasına soğuk bakıyor. Olumsuzluk olunca ben hemen düğmeye bastım. Söke'ye eğer mimarlık fakültesi kurulsaydı 30 öğrenci gelecekti. Ama Sağlık Turizmine 60 öğrenci, Evde Hasta Bakımı'na 60 öğrenci, Yaşlı Bakımı'na 60 öğrenci toplam 180 öğrenci gelecekti" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTEYE MÜDAHALE ETTİRTMEM"

Aldemir, "Kavga et, sonra ben araya girip barıştırayım, böylece ben iyi olayım' düşüncesiyle Sökeli vatandaşlar üzerinden bir devinim yaptılar. Makamı, mevkisi, kariyeri ne olursa olsun ben buna müsaade etmem. Üniversiteye de müdahale ettirtmem. ADÜ'nün Rektörü benim ve ben bölgenin önceliklerine göre bölüm açarım. Aydın'ın, ülkenin ve ADÜ'nün menfaatine göre bölümleri belirlerim. Benim Söke'yle neden bir sıkıntım olsun. Birileri bu konuyu kullandı ve ben onların neden kullandığını da çok iyi biliyorum, varsın yollarımız ayrılsın. Ben herkese eşit mesafedeyim" dedi.

"BULUNDUĞUM YERDE FETÖ VE PKK NEFES ALAMAZ"

Aldemir, "Ben ADÜ'ye yorulmaya geldim. Uykusuz göründüğümü söylüyorlar, evet, uyumuyorum. Uyumamak için buraya geldim. Yeter ki bize gölge etmesinler. Benim bazı kurallarım var. Bulunduğum yerde FETÖ ve PKK nefes alamaz. Çalışmayan kişilere de yol veririm" diye konuştu.

Dünyanın ilk Sivil Senato'sunun ADÜ'de kurulacağını açıklayan Aldemir, "ADÜ Aydın'ın gözbebeği. Bunu daha efektif hale getirmenin yollarını araştırıyoruz. ADÜ'nün halktan kopuk olduğunun farkındayız. Bunun çözümünü üretmeliyiz. Halkla bütünleşmek için yaptığımız çalışmalardan ilki 'Sosyopark'tı. İkincisi de farklı meslek gruplarından temsilcilerin olacağı Sivil Senato olacak" dedi.

"JEOTERMAL ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULACAK"

ADÜ'de kurulacak enstitülerden söz eden Aldemir, "Türkiye'de bir ilk olarak 'Yapay Zeka ve Robotik Enstitüsü'nü kuruyoruz. İnsansız, hava, kara ve deniz araçları ile ilgili bir Meslek Yüksek Okulu açacağız. Aydın'da sürekli konuşulan jeotermallerle ilgili 'Jeotermal Araştırma Merkezi' kuruyoruz. JES'lerin çevreye ne derece etki ettiğini ve tüm analizler bu merkezle alacağımız verilerle açıklanacak" diye konuştu.

Koronavirüsle ilgili ADÜ'nün verilerini açıklayan Aldemir, "Türkiye koronavirüsle mücadelede en başarılı ülkeler arasında. Biz de ADÜ olarak Türkiye'deki üniversiteler arasında başarılı bir üniversite olduk. ADÜ bu süreçte bir iftihar tablosu ortaya koydu. Şuana kadar takip edilen pozitif hasta sayısı 60 oldu. PCR yöntemiyle tanı koyulan hasta sayısı 49 oldu. Şuan pozitif takip edilen hasta sayısı 6, serviste takip edilen hasta sayısı da 6. Yoğun bakımda ise hastamız yok. Bugüne kadar koronavirüs tanısı konan ve tedavi gören 49 hasta taburcu edildi. Maalesef koronavirüse yakalanan 5 kişi hayatını kaybetti. PCR yöntemiyle toplam bin 335 test yapıldı. PCR sonucuna bakıldığında pozitif çıkan 63 hasta var. Pozitiflik açısından değerlendirdiğimizde ise yüzde 4.7, bu bir gurur tablosudur" diye konuştu.

İNCİR ÇEKİRDEĞİ VE ARI ÜRÜNÜNDEN ÜRÜN ÇALIŞMASI YAPILIYOR

ADÜ'de koronavirüsle ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade eden Aldemir, "ADÜ'de Teknopark'ta ve laboratuvarlarda kovid-19'la ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Kovid-19'a karşı D Vitamini önemli bir parametre. Aydın'da yetiştirilen incir çekirdeği ve bir arı ürününü karıştırarak ürün elde etmek için uğraşıyoruz. Bu konuda pozitif bir sonuç aldık, düzenlemeleri tamamladığımızda Aydın ADÜ logolu bir ürün çıkaracağız" dedi.

"BEN DİBİMİ KAZDIRMAM"

Arkeoloji Ana Bilim Dalı'yla bağlantı kurduğunu belirten Aldemir, "Aydın'da arkeolojik kazıların başka üniversiteler tarafından yapılmasını istemiyorum. Aydın'da başka bir üniversite kazı yapıyordu, kazı yapan hocayı davet ettim ve 'Biz dibimizi kazdırmayız' dedim. Kazıyı bize devretmelerini istedim. Hoca, kazıyı kendi adına çıkardığını söyleyince ben de kendisini bünyemize alma teklifinde bulundum. Başka bir üniversitenin hocasını kendi üniversitemize profesör olarak aldık. Kazı yapılan alana 'ADÜ Kazı Alanı' yazdırdık" dedi.

REKTÖR'DEN AYDINLILARA DAVET

Turgut Özal'ın yolunu izlediğini dile getiren Aldemir, "Özal, 'Dünyada kendi alanında en iyi olan ne kadar Türk varsa gelsin onlara burada yer vereceğim' demiş. Ben de buradan sesleniyorum: Dünyada, Türkiye'de kendi alanında belirli bir noktaya gelen ne kadar Aydınlı varsa ADÜ'ye alacağım" dedi.

Etrafında kendisiyle fikir jimlastiği yapan kişilerin olduğunu belirten Aldemir, "Benimle sabahtan akşama kadar bir kuruş almadan çalışan dört kişi var. 'Aydın için ne yapabiliriz, ne üretiriz, ADÜ'yü nerelere taşıyabiliriz' diye o insanlarla fikir jimnastiği yapıyoruz" diye konuştu. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler