Takip Et

SON DAKİKA

Üniversitenin kapısı çocuklara açılıyor

2 Haziran 2017, Cuma 14:00

     


Adnan Menderes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin (ADÜSEM) koordinatörlüğünde açılan Çocuk Üniversitesi 12 Haziran’da başlıyor. Çocukların yaz tatilini verimli bir şekilde geçirmesini sağlamak için yaz boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini belirten ADÜSEM Müdürü Prof. Dr. Törün Özer, Aydınlı çocukları, Çocuk Üniversitesi'ne davet etti. 
‘Bu Yaz Çocuklarımıza İyi Gelecek’ sloganı ile sürdürülen proje kapsamında 8-14 yaş arası çocuklara eğitim verileceğini söyleyen ADÜSEM Müdürü Prof. Dr. Törün Özer, “Aydınlı çocuklarımıza yazın geçirebilecekleri en güzel zamanı vaat ediyoruz. Ayrıca iyi bir gelecek için ilk adımı atmak adına çocuklarımız mutlaka Çocuk Üniversitesi’ne kayıt olmalıdır” dedi. 

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Eğitim programlarından bahseden Özer, “İletişim, Tıp, Mühendislik ve Ziraat Fakültelerinin düzenlediği; Genç İletişimciler, Genç Doktorlar, Genç Mühendisler ve Genç Bahçıvanlar adı altında 4 temel eğitim vereceğiz. Öğrenciler dahil oldukları programa göre, öğleden önce zamanlarını eğitimlerin verildiği fakültelerde, öğretim elemanları ile birlikte geçirerek, iletişim, tıp, mühendislik ve ziraat alanlarına yönelik başlangıç seviyesi akademik bilgiler ile donanma şansına sahip olacaktır” diye konuştu. Çocuk Üniversitesinde sadece eğitimin verilmeyeceğini dile getiren Özer, derslerden sonra spor, sanat ve müzik aktivitelerinin olacağını belirtti. 


ÇOCUKLAR ERKEN YAŞTA ÜNİVERSİTE İLE TANIŞACAK 
Çocukların Çocuk Üniversitesi sayesinde erken yaşta üniversite ortamı ile tanışma fırsatı yakalayacaklarını vurgulayan Özer, “Çocuk Üniversitesi’nin bir günü sabah 08.30’da başlamakta ve 17:30’da sona ermektedir. Haftanın dört günü bu düzen dahilinde eğitim ve aktivitelerine devam eden öğrenciler, cuma günleri ise kültürel geziler ile yazın tadını çıkartmaktadır. Ayrıca sabah, öğle ve ikindi olmak üzere üç öğün yemek verilmektedir” ifadelerini kullandı.


LİSE ÖĞRENCİLERİ ARTIK ÜNİVERSİTE KONUSUNDA DAHA KOLAY KARAR VERECEK 
ADÜSEM olarak Çocuk Üniversitesinin yanında Lise Yaz Okulu projesini de uygulayacaklarının müjdesini veren Özer, Temmuz ayı itibariyle yaz okulunun başlayacağını söyledi.  Lise Yaz Okulu sayesinde öğrenciler gelecekleriyle ilgili daha net karar verebileceklerini belirten Özer, sözlerine şöyle devam etti: “Ne bölümü okuyacağına karar verememiş çocuklarımıza yönelik bir eğitim olacak. Örneğin; diş hekimliği ve mühendislik arasında gidip gelen, karar verememiş bir çocuğa hem diş hekimliği hem tıp dersleri hem de mühendislik dersleri vereceğiz. Çocuklarımız bu derslerden sonra doğru bir tercih yapacak. İnsanın hayatını çok etkileyen bir süreç, bu yüzden onlara biz bu eğitimi verdiğimizde daha net karar verecekler. ADÜSEM olarak Aydın halkına daha doğru hizmetleri ve daha doğru eğitimleri ulaştırabilmeyi hedefliyoruz.”  
Adres: Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüsü, AİSYEM Binası, Kepez Mevkii, Efeler /Aydın 
Telefon: 0256 218 20 00 / 2903
adusem.adu.edu.tr (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler