Takip Et

SON DAKİKA

Nazilli yeni bir cazibe merkezine kavuşuyor

1 Aralık 2016, Perşembe 18:49

     


Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Botanik Park'ta incelemelerde bulundu. Önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleştirilecek parkın son halini inceleyen Alıcık, “Nazilli, yeni bir cazibe merkezine kavuşuyor. Hayırlı olsun” dedi.

Yıldıztepe Mahallesi'ndeki Adnan Menderes Parkı'nın batısında, Menderes Anadolu Lisesi'nin güneyinde, 3830 metrekarelik alan üzerinde yapılan ve içinde en az 200 çeşit bitkinin yer aldığı Botanik Park’ın düzenlenmesi tamamlandı. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleştirilecek olan parkta incelemelerde bulundu.

200 BİTKİ TÜRÜ VAR

200 bitki türünün dikildiği park içerisinde açıklama yapan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “42 çeşit ürünün bir arada yetişebildiği Nazilli ve çevresinde, içinde her çeşit bitkiyi barındırabilecek botanik parkın projelendirilmesindeki amaçlardan birisi de Nazilli’de kişi başına düşen yeşil alan miktarının çoğaltılması, Nazilli’nin her yönü ile çehresinin değiştirilmesi ve güzelleştirilmesidir. 3830 metrekare alan üzerine oluşturduğumuz yeni botanik parkımız, doğal görünümlü süs havuzu, pergola, kamelya, oturma ekipmanları ve en az 200 çeşit bitki türünü bünyesinde barındırıyor. Parkımız, görsel güzelliğinin yanı sıra değişik bitki türleri ile öğretici bir görev de üstlenecek. Bu parkımızı hayata geçirmekteki temel amaçlarımız arasında, başta çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın nadir görülen bitki türlerini yerinde görmesidir. Bir diğer taraftan da belediyemizin temel ilkeleri arasında yer alan kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırma amacıyla çok farklı bir konsept uygulanan bu park, örnek olacak. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, parkımızın şimdiden halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ) 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler