Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'daki yurtlarda denetimler artırıldı

1 Aralık 2016, Perşembe 17:28

     


Adana Aladağ'da 11'i öğrenci 12 kişinin özel bir kız yurdunda hayatını kaybettiği yangının ardından, yurtlarda yaşanabilecek acil durumlara karşı alınan önlemlerin ne kadar yeterli olduğu sorusu tartışılmaya başlandı.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Tüm Türkiye’yi alarma geçiren yangın faciası Aydın’da da büyük yankı buldu. Yaşanan olay Aydın’daki yurtların ne kadar güvenli olduğu sorusunu akıllara getirdi. 6 bin 500 öğrencinin barınma ihtiyacını karşıladığı Aydın’daki KYK yurtlarında 4 bin 29 kız, 2 bin 471 de erkek öğrenci kalıyor. Aydın’da İl Mili Eğitim İl Müdürlüğü tarafından yılda iki kez denetlenen yurtlarda kontroller artırıldı.

ÇERÇİOĞLU’NDAN JET TALİMAT

Adana’da yaşanan kahredici olayın ardından harekete geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İtfaiye Daire Başkanlığı'na talimat vererek Aydın’daki tüm yurtların yangın yönetmeliğine karşı uygun olup olmadığını araştırılmasını istedi. Bunun üzerine harekete geçen Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın Aydın’da faaliyette olan tüm özel ve devlet yurtlarını yangına karşı denetlemek için düğmeye bastığı öğrenildi.

ÖZEL ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİNDEN BAZILARI

Yurt açılması için gereken şartlardan bazıları şunlar: Binanın kagir, prefabrik, çelik veya betonarme olması, giriş ve servis kapılarının bulunması ve tamamının veya kontenjana yetecek bir kısmının yurda tahsis edilmiş olması gerekir. En az iki hasta kabul edilebilir nitelikte revir odası. Yetkili kuruluştan alınan, binanın yangına karşı yeterli güvenliğe sahip olduğuna dair rapor. (HAKAN AKIN)

Adana'daki yangında facia

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler