Takip Et

SON DAKİKA

Balık satışları patladı

30 Kasım 2016, Çarşamba 14:02

     


Bu yıl denizlerde görülen balık bereketi, Karacasu’ya da yaradı. Pazartesi ve cuma günleri kurulan ilçe pazarındaki balık tezgahlarına akın eden vatandaşlar, ''Kırmızı et çok pahalı. Beyaz etle ilgili de tartışmalar yaşanıyor. Şu anda mevsim ve fiyat yönünden bize en uygun protein kaynağı balık'' dediler.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Denizli’de faaliyet gösteren Reis Kardeşler Balıkçılık'ın her hafta pazartesi ve cuma günleri Karacasu pazarında açtığı tezgahtaki balıklara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Fiyatı uygun olduğu için en çok hamsi ve sardalya satılırken vatandaşın bütçesine göre de tezgahta her çeşit balık bulunuyor.

HER ÇEŞİT BALIĞI BULMAK MÜMKÜN

Hamsi, sardalya, palamut, dil balığı, mercan, uskumru, lüfer, barbun, mırmır, levrek, çupra ve kalkan gibi her çeşit balık türünün yanı sıra, karides ve kalamarı bulmanın da mümkün olduğu tezgahta hamsi, sardalye 10 liradan satılırken kültür balığı 18 liradan, deniz balığı da kilosu 40-90 lira arasında değişen fiyatlarla tüketicilere sunuluyor. Kalkan ve sinarit ise 80-90 liradan alıcı buluyor.

HEM SAĞLIKLI HEM DE FİYATI UYGUN

Karacasu pazarının tek balıkçısı, Dört Kardeşler Reis Balıkçılık Market'in sahibi 30 yıllık balıkçı Şeref Uzkuç, tezgahlarında her bütçeye uygun, taze balık bulunduğunu, kırmızı et ya da beyaz ete göre daha çok tercih edildiğini belirterek, “Kırmızı etin kilosu 40 lira, yerli köy tavuğunun kilosu ise 20 liradan başlıyor. Piliç ise 10 liradan aşağı değil. Vatandaş, kırmızı eti pahalı olduğu için alamıyor. Sağlığını düşünen vatandaş, tavuk yerine de balığı tercih ediyor. Her bütçeye göre balık türümüz var. Bu mevsimde oldukça bol olan balık satışlarında artış yaşanıyor” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler