Takip Et

SON DAKİKA

“Bir zeytin dalı yeter”

29 Kasım 2016, Salı 07:00

     


Bu yıl birincisi ilan edilen "Dünya Zeytin Günü" kutlamaları çerçevesinde, Ulusal Zeytin, Zeytinyağı Konseyi (UZZK) tarafından organizasyonu yapılan, Aydın Ticaret Borsası tarafından da desteklenen “Bir zeytin dalı yeter” etkinliği Urla’da gerçekleştirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kutlama programı çerçevesinde gerçekleştirilen organizasyonda, Aydın Ticaret Borsası Uluslararası Zeytin Konseyi (International Olive Council / IOC ) tarafından akredite olan Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Başkanı Burcu Keser, tadım uzmanları Yusuf Küçük ve Aysun Uğur tarafından, tüketicilere, kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgi verildi.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı; 1 .Dünya Zeytin Günü etkinlikleri kapsamında, amaçlarının zeytin ve zeytinyağına dikkat çekmek olduğunu belirterek, "Ülkemiz, zeytin üreticisi ülkeler arasında yer almasına karşın, tüketim aşamasında maalesef hala gerilerdeyiz. Aydın Ticaret Borsası olarak yaptığımız Zeytinyağı Pazar Payının Artırılması projemiz ile zeytinyağı” tanıtımına ağırlık verdik. Amacımız, kişi başına düşen zeytinyağı tüketiminin artırılmasıdır. 1.Dünya Zeytin Günü etkinlikleri kapsamında ziyaretçilere kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgi verilerek, sağlıklı ve bilinçli tüketicilerin artmasına katkı sağlamaya çalışılmıştır" dedi.

EĞİTİMLER SÜRECEK

Zeytinyağı Pazar Payının Artırılması Projesi'nin Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılarak, İstanbul Ticaret Borsası, Ege Zeytin Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi ve AYTB Laboratuvar Hizmetleri A.Ş. ortaklığında, KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenmeye uygun görüldüğünü söyleyen Bosnalı, "24 ay sürecek olan projenin 13 aylık süreci tamamlanmış olup zeytinyağı tüketimi az olan 13 ilde (Samsun, Edirne, Tekirdağ, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Konya, Ankara, Sivas, Erzincan, Giresun, Elazığ, Kütahya) tadım ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilerek, tüketiciler kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilinçlendirilmiş, tadım kriterleri ve kimyasal özelliklerine göre üstün kalitede olan zeytinyağının tanınırlığını, bilinirliğini artırmaya ve kişi başına düşen iç tüketim miktarının ve pazar payının artmasına katkıda bulunulmuştur. Projenin 2. ayağında, kasım ayından itibaren her ay olmak üzere nisan ayına kadar tanıtım etkinlikleriyle birlikte eğitim etkinliklerine başlanmıştır. İlk 'Satış – Pazarlama Eğitimi”'28-29 Kasım 2016 tarihlerinde, ikinci 'Dış Ticaret Eğitimi' ise 15-16 Aralık tarihlerinde Aydın Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşecektir" diye konuştu. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler