Takip Et

SON DAKİKA

Yenipazar Esnafı bir numara oldu

28 Kasım 2015, Cumartesi 14:00

     


Yenipazar Esnaf Ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Ekici, “duyarlı Yenipazar esnafı sayesinde kooperatifimiz birinci sırada yer alıyor” dedi.

Yenipazar Esnaf Ve Kredi Kefalet Kooperatifi Eski Başkanı Yaşar Yaman’ın vefat etmesinden sonra görevi devralan Başkan Hüseyin Ekici, Aydın’ın 17 ilçesi arasında kredilerin geri ödenmesi ve yasal takibin azlığı bakımından Yenipazar’ın birinci sırada yer aldığını belirtti. 317 aktif kredi kullanan üyenin bulunduğunu ifade eden Ekici, “Kooperatifimiz 10 milyon lira bütçeye sahip. Kişi başı 150 bin liraya kadar kredi veriyoruz. Verdiğimiz bu krediler karşısında belirli şartlarımız var. Şu ana kadar geri ödemeler konusunda bir sıkıntı yaşamadık” diye konuştu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği’nin (TESKOMB) yapmış olduğu derecelendirme sistemine göre birinci derecede yer aldıklarını belirten Başkan Ekici, “Yenipazar esnafımız kredilerin geri ödemesi konusunda oldukça duyarlı. Bu duyarlılıklarının karşılığı olarak, iyi not aldığımız için esnafımıza daha fazla kredi verebiliyoruz. Yenipazar çiftçiliğin ağırlıklı olarak yapıldığı bir ilçe. Ödemeler hasat zamanlarına göre ayarladığı için çok fazla sıkıntı yaşamıyoruz. Bunun yanında Yenipazar MYO’nda bulunan öğrenci sayısının her geçen yıl artması esnafları oldukça rahatlıyor” dedi. (MEHMET ÇALIK)







 
Son Eklenen Haberler