Takip Et

SON DAKİKA

YÖREX Fuarı'na Aydın ürünleri damga vurdu

26 Ekim 2016, Çarşamba 16:51

     


Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 7’ncisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'e Aydın’ın yöresel ürünleri damga vurdu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken'in yanı sıra, fuara Aydın Ticaret Borsası, İstanbul Ticaret Borsası ve Rize Ticaret Borsası ortak odalar olarak katılırken Aydın'ın inciri, kestanesi, zeytini, zeytinyağı ve körüklü çizmesi fuarda büyük ilgi gördü.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, bu yıl 7.si düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı'na, ilk yıldan bu yana katıldıklarını, geniş katılımcı kitlesine sahip Yörex Yöresel Ürünler Fuarı'nda, kardeş Borsalar İstanbul Ticaret Borsası ve Rize Ticaret Borsası ile birlikte ortak alanda tanıtım gerçekleştirdiklerini söyledi.

"İlgiden çok memnunuz" diyen Bosnalı, "Coğrafi İşaretli ürünlerimizden Aydın kestanesinden üretilmiş kestane şekeri ve kestane unu, Aydın inciri, Aydın zeytinyağı, memecik zeytini, zeytinyağlı sabun, Mmsır (Popcorn) gibi ürünlerimizin yanında, Efelerimiz ile de ilimizin görsel tanıtımını en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken'de Anadolu’nun 12 bin yıllık birikiminin YÖREX’te yer aldığını beliterek YÖREX’in Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelen yüzlerce ürüne ev sahipliği yaptığına dikkat çekti.

Bu yıl Aydın ürünleri olarak coğrafi işaretli ürünlere ağırlıklı verildiğini söyleyen Ülken, Gümrük Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Aydın incirini, gazeteci Yavuz Donat'a ikram ettiğini ve çok beğendiklerini kaydetti. (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler