Takip Et

/>

SON DAKİKA

Kuşadası'nda girişimcilik eğitimleri başladı

21 Kasım 2016, Pazartesi 15:29

     


Kuşadası’ndaki girişimcilik potansiyelini artırmak amacıyla Kuşadası Ticaret Odası tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimleri, yapılan seçmelerin ardından başladı.

Girişimcilik eğitimine katılmaya hak kazananlar, Kuşadası Ticaret Odası Konferans Salonunda yapılan mülakatlar sonucunda belirlendi. Kuşadası ticari hayatına hareket getirecek ve ekonomik girdi sağlayacak olan eğitimlerden 4 ayrı grupta, kendi işini kurmak isteyen toplam 120 kişi yararlanıyor.

Toplamda 32’şer saat eğitim görecek adaylar, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve ögeleri, iş planı ögelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar konularında eğitim alacaklar ve eğitimlerin sonunda alacakları katılım belgesi ve hazırlayacakları iş planları ile KOSGEB desteklerinden yararlanabilecekler.

GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLİYORUZ

Girişimciliğin ülke ve Kuşadası ekonomisi için çok önemli olduğunu söyleyen Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, girişimcilik eğitimlerinin ardından sağlıklı ve uzun ömürlü işletmelerin kurularak işsizlikte azalma olacağını belirtti ve girişimcileri her zaman desteklediklerini söyledi.

KOSGEB’in desteğiyle, ekonominin çok da iyi olmadığı bu dönemde ilçemize sıcak para girişi olacağını sözlerine ekleyen Akdoğan; yoğun talep sonucu açılan kurslarla bir çok sektörde bilinçli girişimcilerin kazanılacağını dile getirdi ve Kuşadası Ticaret Odası tarafından daha önce açılan kurslara devam ederek KOSGEB desteğiyle işyerlerini açan pek çok başarılı girişimci olduğunu sözlerine ekledi.

12 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek eğitimlerin sonunda katılımcılar düzenlenecek tören ile sertifikalarını alacaklar. (HABER MERKEZİ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler