Takip Et

SON DAKİKA

İncirde prim beklentisi arttı

19 Kasım 2016, Cumartesi 06:30

     


Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı ve TARİŞ İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan, birlikte ziyaret ettikleri Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu'ndan incire prim ve lisanslı depoculuk konularında destek istedi. Posacı ve Bircan, Ankara'daki temasları sonunda incire prim desteği verilmesi konusunda umutlu olduklarını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

TMO Genel Müdürü Kemaloğlu ile Ankara’da gerçekleşen ziyarette, incirin geleceğini güvence altına alınmasını sağlayacak lisanslı depoculuk ve incire prim desteğini görüştüklerini belirten Posacı, “İlerleyen günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’ten de randevu alarak kendilerine, incire prim desteğinin üreticilerimiz için önemini ileteceğiz. Bakanlık da bunun üzerinde çalışıyor. İncir üreticisine prim desteğinin geleceğine inanıyoruz” dedi.

“TEK AMACIMIZ İNCİRİN GELECEĞİNİ GÜVENCE ALTINA ALMAKTIR”

Üreticinin bin bir zahmet ve emekle 12 ayda ürettiği mahsulünün 2 ayda pazara sunularak elinden çıktığını belirten Posacı, “TMO Genel Müdürümüzle gayet verimli bir görüşme oldu. İncirin piyasaya arzında sıkıntı oluyor. Lisanslı depoculuk ve TMO’nun eldeki ürünü tedricen piyasaya nasıl sokabileceği konularında Genel Müdürümüz Kemaloğlu ile istişarelerde bulunduk. İncirin geleceğini güvence altına alma konusunda işin laf boyutuyla değil icraat kısmıyla ilgileniyoruz ve bu doğrultudaki girişimlerimizi ilerleyen süreçte daha da sıklaştıracağız. Yine birlikler marifetiyle daha çok incir alımının gerçekleşmesi doğrultusunda da lisanslı depoculuğun önemini Genel Müdürümüz Kemaloğlu ile görüştük. Tek amacımız incirin geleceğini güvence altına almaktır. Bakanlık nezdindeki girişimlerimizi de sürdüreceğiz” diye konuştu.

“PRİM KONUSUNDA MÜJDELİ HABER BEKLİYORUZ”

TMO Genel Müdürü ile gerçekleşen ziyarette incir üreticinin prim beklentisini yinelediklerini belirten TARİŞ İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan da, “İncirin piyasaya arzıyla alakalı sıkıntılarımızı ilettik. Ürün kısa sürede hasat ediliyor ancak son yıllarda ihracat yılın 12 ayına yayıldı. İncirin geleceğine yönelik daha sağlam adımlar atılması için lisanslı depoculuk konusunda ısrarcıyız. Bu bağlamda, piyasaya dönük ne gibi atılımlar sağlanabileceği konusunda TMO Genel Müdürü Kemaloğlu’ndan görüş aldık ve prim beklentisi içerisindeki üreticilerimizin taleplerini ilettik. İncire prim desteği konusunda müjdeli haber bekliyoruz” dedi. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler