Takip Et

SON DAKİKA

Soğuklar doğal gaz satıcılarına yaradı

16 Ocak 2017, Pazartesi 15:35

     


Kışla birlikte ülke genelinde tüketimi fazlalaşan doğal gaz satışları Aydın’da da arttı. Aydın’da hizmet veren doğal gaz firmalarının yetkilileri, doğal gaz kullanımının ekonomik olduğunu, önceki yıllara nazaran daha soğuk bir kış geçiren Aydın’da bu enerjiye olan talebin her geçen gün arttığını ve bu talebin önümüzdeki yıllarda daha da yükseleceğini söyledi.

Son yıllarda tüketimi hızla artan ve ülkenin pek çok kentinde enerjisinden yararlanılan doğal gaz kullanımı Aydın’da da arttı. Satışların önceki yıllara göre daha iyi olduğunu ve bu rakamların önümüzdeki yıllarda daha da artacağını belirten firma yetkilileri, daha ekonomik ve daha verimli tüketim için tüketicilere birtakım önerilerde bulundu.

DİĞER YAKITLARA ORANLA DAHA EKONOMİK”

Özel bir doğal gaz firmasıNIN yetkililerinden İbrahim Topçu, doğal gaza talebin arttığını belirterek müşterilerinden en sık duydukları şikayetleri, sebepleri ile birlikte açıkladı. Topçu, taşeron olarak hizmet veren ve kayıtları bulunmayan tesisatçılar nedeniyle müşterilerin problem yaşadıklarını aktarırken bunun önüne geçebilmek için iyi araştırma yapılması gerektiğini vurguladı.

Topçu, “Tüketicilere doğal gazı her zaman öneriyoruz. Bunun sebebi doğal gaz kullanımının ekonomik ve temiz enerji olması. Kullanımı daha kolay ve daha güvenli olduğu için tüketicilere her zaman öneriyoruz. Her ne kadar vatandaş, ekonomik olarak pahalı bulsa da doğal gaz satışı yapan firmaların maliyetlerine bakıldığı zaman fiyatların çok da yüksek olmadığı anlaşılacaktır. Öte taraftan sektörde sırf maddi gelirinin fazla olduğunu düşündüğü için yanlış ve eksik hizmet veren, kamu kurumları ve odalarda herhangi bir kaydı bulunmayan taşeron firmalar da arttı. Daha çok para kazanmak için daha sağlıksız tesisatlarla doğal gazın olması gerektiğinin üzerinde tüketilmesine sebep olacak şekilde verilen hizmet, müşterileri rahatsız ediyor. Bunun için müşterilerin, daha iyi araştırma yaparak ve güvenilir firmalarla çalışmalarını öneriyoruz. Fiyatlardan biz de memnun değiliz. Kayıtsız hizmet veren firmalar sebebi ile dengelerde değişiklikler oluyor. Ayrıca tüketicilere doğal gazı önermemizin bir diğer sebebi de hem insan hem de çevre sağlığına verdiği zarar. Merkezi kalorifer sistemlerine ve sobaya nazaran çevreye ve insan sağlığına çok daha az zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

“6 YILDA YÜZDE 40 ARTIŞ OLDU”

Bir başka doğal gaz firmasının yetkilisi Hayri Ulusay da doğal gaz tüketiminde son yıllarda büyük artış olduğunu aktararak katı yakacak rezervinde meydana gelen azalmalar sebebi ile doğal gaz kullanımının yakın bir zamanda zorunlu hale geleceğini aktardı. Ulusay, “Her ne kadar ön maliyeti yüksek olsa da sağlıklı bir tesisat ile diğer tüketim ürünlerine oranla daha ekonomik olduğu görülebilir. Doğru teknoloji ve modülasyon kombilerle ciddi anlamda tasarruf edilebilir. Bunun için vatandaşın doğal gaz kullanırken dikkatli davranması gerekiyor. Son zamanlarda sadece para kazanmak için bu işi yapan birçok firma, yanlış yönlendirmelerle halkı zarara sokacak tesisatlar kuruyor. Vatandaştan en çok bu yönde şikayet alıyoruz. Onun dışında doğal gaz kullanımı ile ilgili neredeyse şikayet almıyoruz diyebiliriz. 2011 yılından bu yana doğal gaz sektöründeyim. O zamanlar 1 mahallede kullanılırken şimdi 5 ya da 6 mahalle hariç, tüm kentte kullanılmaya başlandı. Verilere dökecek olursak o zaman bin 500 olan abone sayısı şimdi 8 bin civarında. Bu da yüzde 40 civarında bir artış demek oluyor. Bu durum, zamanla daha çok artacak. Çünkü katı yakacak rezervi azalıyor, bu da halkı doğal gaz kullanmaya itiyor” dedi. (DERYA EVREN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler