Takip Et

SON DAKİKA

Genç mühendisler sahaya iniyor

11 Ekim 2016, Salı 13:56

     


Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında odaya kayıtlı bazı üyelerin, “Oda, aidat almaktan başka ne iş yapıyor” şeklindeki eleştirilerine cevap verdi. Ziraat odası olarak üyeleri adına yaptıkları hizmetleri anlatan İsa Sevinç, sadece iyi tarım uygulaması yaparak çiftçinin cebine 750 bin lira para koyduklarını söyledi. Kendilerini eleştirenlere seslenen Sevinç, “Bizi eleştiren arkadaşlar, gelsinler biraz da ellerini taşın altına koysunlar. Üretici birliği kursunlar. Proje yapsınlar. Biz de onlara her türlü desteği verelim. Odaya aldığımız 3 genç ziraat mühendisimiz, çiftçilerimizi eğitmek için sahaya iniyor. İyi tarım uygulaması yapacak. Bunları kimin için yapıyoruz ” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

TÜRKİYE’DE İLK KEZ ZİRAAT ODASI ZEYTİNYAĞI FABRİKASI AÇAN BİZİZ

Türkiye’de ilk defa zeytinyağı sıkım fabrikası açtıklarını ve iki yıl sonra borcu bittiğinde odaya yıllık 60-70 bin lira gelir kazandıracağını ifade eden Sevinç, “Meyve veren ağaç taşlanır. Türkiye’de ilk defa bir ziraat odası zeytinyağı sıkım fabrikası açtı. Bir milyon 24 bin lira. Bunlar çiftçilerin aidatı ile açıldı. Karacasu’da fabrikayı açmadan bir lira 10 kuruş olan zeytinyağı sıkım ücreti biz fabrikayı açar açmaz, 90 kuruşa düştü. Piyasayı regüle etmek için fabrikayı açtık” dedi.

BORCU BİTTİĞİNDE YILLIK 60-70 BİN LİRA GELİR GETİRECEK

Ziraat odası olarak bir iktisadi kuruluş olmadıkları için fabrikayı kiraya verdiklerini kaydeden Sevinç, 'Niye kiraya verdin' gibi sorulara muhatap kaldıklarını söyledi. “Odaya gelir getirsin, üretici, yağını daha ucuza çıkarsın” düşüncesi ile fabrikayı kurduklarını ifade eden Sevinç, “Bu kuruluşun yıllık getirisi var. Hala iki yıl borç ödemesi var. Borcu bittiğinde 60-70 bin arası gelirimiz olacak. Faklı yatırımlara yöneleceğiz. Bundan 10 yıl önce dışarında gelen makineciler balyasını 1 lira 25 kuruştan saman balyesi yaparken, biz bu işin çiftçimize çok maliyetli olduğunu görünce saman makinesi aldık. Biz sahaya inince 1 lira 25 kuruş olan paket ücreti 60 kuruşa düştü. On yıldan beri devam ediyor” dedi.

GENÇ MÜHENDİSLER SAHAYA İNİYOR

Odaya, Karacasulu 3 ziraat mühendisi istihdam ettiklerini ve bu genç mühendislerin önümüzdeki günlerde tahsis edecekleri bir araçla sahaya ineceklerini kaydeden başkan Sevinç, haftanın bir günü odada, diğer günler sahada görev yapacak mühendislerin, mahalle mahalle dolaşarak çiftçinin ayağına gideceğini ve üreticiye iyi tarımı anlatacaklarını söyledi. Bundan sonra da yönetim ve ziraat mühendisleri ile iyi tarım uygulamaları yaparak taşeron firmayı ortadan kaldıracaklarını kaydeden Sevinç, “Sırf aidat almıyoruz. Başka işler de yapıyoruz. Bizi eleştiren arkadaşlar, bir sefer ellerini taşın altına koysunlar. Gelsinler, zeytin üreticileri birliğini kursunlar. Her türlü fiziki şartlarını sağlayalım. Devlet yüzde 60-70 hibe desteği veriyor. Bizim böyle bir şansımız yok. Çünkü biz iktisadi kuruluş değiliz. Onun için bizi 'Sadece aidat alıyor' diye eleştiren insanlar gelsinler, projelerini yapsınlar. Bölgede iktisadi işletmeler açsınlar. Markayı aldık, tahsis edelim, her türlü desteği verelim” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler