Takip Et

SON DAKİKA

"Başarının sırrı, bir tutam sevgi"

11 Mayıs 2017, Perşembe 08:00

     


Kuyucak’ın Başaran Mahallesinde 32 yıldır pide ustası evli ve iki çocuk babası Hasan Türe (44), 10 yıl önce eşi Perihan Türe’nin (42) üzerine açtığı Başaran Pide salonunda müşterilerin damak tadına uygun yaptığı pideleri ile adından söz ettirmeyi başardı. Pidecilik sektöründe çırak bulamayınca eşi Perihan’a da sanatını öğreten Hasan usta, karı koca işlettikleri pide salonunda sadece bulundukları ilçede değil çevre ilçelerden de pide siparişi aldığı gibi Denizli ve İstanbul’dan da özel müşterilerinin olduğunu söyledi. Hasan Usta gibi Perihan Usta da elinin hamuru ile girdiği pidecilikte söz sahibi olup eşini aratmıyor. Pide ustası karı- koca, “Başarını sırrı bir turam sevgi” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

32 YAŞINDAN SONRA PİDECİLİĞE EL ATTI

Başaran Mahallesi’nde 10 yıldır ailecek pide salonu işleten Perihan-Hasan Türe çifti, müşterilerin damak tadına uygun yaptıkları kıymalı, kuşbaşılı, yumurtalı, peynirli kıymalı, peynirli yumurtalı ve tahinli pide çeşitleri ile sadece bulundukları mahallede değil her yerden aldıkları özel siparişlerle adlarından söz ettirmeyi başardı. İşletmenin sahibi olan Perihan Usta, “Eşim çırak bulamayınca kolları sıvayıp çırak olarak başladığım pidecilikte ben de usta olup çıktım. Eşimin yokluğunu aratmıyorum. En az onun kadar leziz pide yapıp müşterilerimizin ziyafetine sunuyorum. Çocuklarımız da okuldan arta kalan zamanda bize yardımcı oluyor. Dışarıdan eleman alıp uğraşmaktansa dükkanı ailecek işletiyoruz” dedi. Eşi sayesinde 32 yaşından sonra meslek sahibi olduğunu söyleyen Perihan usta, “Dükkanı tek başıma çekip çevirebiliyorum. İyi ki öğrenmişim. Dünyanın bin bir çeşit hali var. Evde oturmaktansa burada işe yarıyorum. Aile bütçesine katkıda bulunuyorum” dedi.

DENİZLİ’DEN İSTANBUL’DAN ÖZEL MÜŞTERİLERİMİZ VAR

Denizli’den arayıp pide sipariş eden özel müşterileri olduğu gibi İstanbul’a da pide gönderdiklerini ifade eden Hasan Türe ise eşine mesleği öğretince yükünün hafiflediğini söyledi. Eskiden olduğu gibi çırak bulamadıklarını belirten Hasan usta, “Çırak bulamadığımız gibi gelen adam 3 gün sonra kaçıp gidiyor. Sebat etmiyor. Tek başıma dükkanı işletmekte zorlanınca eşime öğrettim mesleği. Çırak olarak başladı, usta olup çıktı. Bu sayede meslek sahibi oldu. Dükkanı onun üzerine yaptım. Eşim patron ben yanında çalışan ustayım. Çocuklar da yardımcımız. Ailecek işletiyoruz” dedi.

BAŞARININ SIRRI BİR TUTAM SEVGİ

Meslekte 32 yılını geride bırakan Hasan Türe, herkesin 'Hasan Usta' diye tanıyıp seslendiğini belirterek, “Durduk yere Hasan Usta olmadım. Bu mesleğe 32 yılımı verdim. Mesleğimi çok severek yapıyorum. İşin sırrı, bir tutam kıyma, bir tutam peynir, un, bunun yanına da bir tutam da sevgimizi katıyoruz. Müşterinin damak tadını yakalayabilmek için kasabım, peynircim özeldir. Peynir kalmamışsa gideyim başka yerden alayım demem. İşime özel ihtimam gösteririm. Müşteri memnuniyetini esas alarak hizmet veriyoruz. Yolu buradan geçen herkesi pide yemeye davet ediyorum” diye konuştu.

UĞURSUZDUR DEDİKLERİ YERİ 10 YILDIR İŞLETİYOR

Dükkanı açtığında etraftan kendisine “Burası uğursuzdur. Kim açtıysa işletemedi. Zarar edip kapattı” şeklinde ön yargıyla yaklaştıklarını sözlerine ekleyen Hasan Usta, “Uğursuz dedikleri dükkanı 10 yıl işletiyorum. Allah bin bereket versin. İşlerim yolunda” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler