Takip Et

SON DAKİKA

"BES'in zorunlu olması asgari ücreti zorlayabilir"

10 Ekim 2016, Pazartesi 09:31

     


Ücretli çalışan 45 yaşın altındaki kişiler için, 1 Ocak’ta başlatılacak olan Bireysel Emeklilik Sistemi'ni (BES) değerlendiren Aydınlılar, uygulamanın birikim yapmak isteyenler için iyi olduğunu, ancak asgari ücretle çalışanları zorlayabileceğini söylediler.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ücretli çalışan 45 yaşın altındaki kişiler, 1 Ocak’ta zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi’ne geçecek. Çalışanın, isterse 2 ay içinde sistemden çıkabileceği uygulamada, cayma hakkının kullanılmaması halinde, sisteme girişte bir defaya mahsus olmak üzere, bin lira ilave devlet katkısı sağlanacak. Uygulamanın geleceğe yatırım yapmak isteyenler için iyi olacağını söyleyen Aydınlı vatandaşlar, “Sistem hakkında daha ayrıntılı bilgi verilirse ödenmesini isteriz” dedi. Aydın’da çalışan Emre Demirci, “İleride toplu parasının ya da gelirinin olmasını isteyenler için BES’in oldukça güvenli olduğunu düşünüyorum. Çünkü para özelde değil, devlet tarafından kontrol altında tutuluyor. Çok yüksek bir miktar ödemeyeceksek, ben de zorunlu olarak ödensin ve ileride bir güvencem olsun isterim” dedi.

BES primlerini devletin ödemesi gerektiğini savunan 39 yaşındaki Mümtaz Tay, “Bireysel Emeklilik Sistemi’nin ödenmesi elbette iyi bir durum. Ancak, ben bu parayı vatandaşların değil de devletin ödemesi gerektiğini düşünüyorum. Vatandaş zaten normal sigortasını ödüyor. Ayrıca asgari ücretle zor geçiniyor. Bireysel emeklilik devletin tamamen üzerine alması gereken bir şey” dedi.

Birikimin hangi durumlarda geri alınabileceğini öğrenmek ve sistem hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istediğini söyleyen İbrahim Kocaman, “Zaten yeterince vergi kesintisi yaşıyoruz. Emekli olmak için sigortamızı ödüyoruz. Maddi durumu olup gelecek yatırımı yapanlar için sorun olmaz. Ancak, asgari ücrette geçinen biri için kesilecek olan para, ciddi bir rakam olabilir” dedi. (Merve DANIŞMAN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler