Takip Et

SON DAKİKA

Çine Ziraat Odası'ndan çiftçiye makine desteği

7 Aralık 2018, Cuma 13:04

     


Çine Ziraat Odası ilçede bir ilke daha imza atarak kepçe hizmetinin yanı sıra üreticiye kolaylık sağlamak amacıyla makine ekipman alımı gerçekleştirdi. Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, üreticinin işini kolaylaştıracak makine alımına devam edeceklerinin sinyalini verdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Ziraat Odası kepçe hizmeti ile başlattığı üreticiye makine ekipman destek alanını yeni almış olduğu makineler ile genişletti. Çine Ziraat Odası üreticiye destek amacıyla 4’lü 2 adet tesviye küreği, 5 metreküplük yükleme kepçe aparatı ile 1 adet katı gübre dağıtma römorku, 25 metre hortumlu 1 adet 200’lük motorlu bahçe tipi pülverizatör, 1 adet 600’lük 50 metre hortumlu, 1 adet 600’lük tarla kollu pülverizatörü, 1 adet 400’lük tarla kollu pülverizatör alımı gerçekleştirdi.

MAKİNELER ÜRETİCİNİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAK

Makine ekipman alımı için toplam 81 bin Türk Lirası maliyet harcaması gerçekleştirdiklerini ifade eden Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, “Üreticilerimizden gelen talepler doğrultusunda Oda olarak meclisimizin almış olduğu karar neticesinde üreticimizi daha çok desteklemek adına makine ekipman alımı gerçekleştirdik. Arazide hassas tesviye öncesi tesviye işlemlerinde kullanması için tesviye küreği aldık. Hayvan gübrelerinin arazilere serpilmesi için gübre dağıtım römorku aldık. Bu makineyle üreticimizin iş yükü azalacak zaman kaybı en aza indirgenecek ve suni kimyasal gübrelerin maliyetinin yüksek olması açısından çiftçimizin toprak verimini artırarak hayvan gübrelerinin arazilerde değerlendirilmesi sağlanacak. Pülverizatörlerimiz ise zeytinlikler ve diğer bahçelerde üreticimizin işine çok yarayacak. Hem organik tarım yapan hem de diğer üreticilerimizin bordo bulamacı yapmasını sağlayacak ve ürünün kalitesini artıracak. Bir diğer çeşit pülverizatörümüz ile tarlalardaki ürünlerimizin ilaçlanması yapılarak ürünlerimiz zararlılardan en iyi şekilde korunacak ve verim artırılacak” diye konuştu.

“SONUNA KADAR YANINDAYIZ”

Başkan Atıgan, ihtiyacı olan tüm üreticilerin bu makine ve ekipmanlardan faydalanabileceğini belirtirken, “Bu makineleri üreticimize kira yolu ile vereceğiz. Belirlenecek olan cüzi bir miktar karşılığında tüm üreticilerimiz makine ekipmanlarımızdan gönül rahatlığı ile faydalanabilecek. Her daim olduğumuz gibi biz Oda olarak üreticimizin sonuna kadar yanındayız. Önümüzdeki günlerde yine üreticilerimizden gelen talepler doğrultusunda makine ve ekipman alımı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” dedi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler