Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da altınlar yastık altında

7 Ekim 2016, Cuma 10:40

     


Ons fiyatlarındaki gerileme ile birlikte altın fiyatları 9-10 lira birden düştü. Altının gramı 125 liraya kadar inerken çeyrek altının fiyatı 201 liraya geriledi. Altın fiyatındaki düşüşü fırsata çeviren vatandaşlar alışa geçerken kuyumcular, "Aydın'da altınlar yastık altına konulmaya başladı" değerlendirmesi yaptı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Murat Öz, “Çeyrek altın fiyatının 200 liranın altına düşeceğini düşünüyorum. Ancak altın, yeniden eski fiyatına gelecektir. O yüzden vatandaşlar, bu dönemde altına yatırım yapabilir. Bu düşüşle birlikte altının gramı 124 liraya kadar indi. Bileziğin gramı 120-122 lira, çeyrek 201 ile 203 lira arasında işlem görüyor. Bu düşüş ne kadar devam eder bilemiyoruz. Belki bir müddet daha sürer ama panik yapmayalım, altın yeniden toparlanacaktır. Çeyrek altın 210 liradan 201 liraya düştü. Bu, ciddi bir düşüş" diye konuştu.

AYDIN’DA DÜĞÜN SEZONU ETKİLİ OLDU

Altın fiyatlarının bir ara çok yükseldiğini kaydeden Zeybekler Kuyumculuk'un sahibi Ali Durmuş, "Çeyrek altın bir ara 250 lirayı gördü. Ama şu anda 201 liraya kadar geriledi. Arada 49 lira gibi büyük bir fark var. Ben çeyrek altının 200 liranın da altına düşeceğine inanıyorum. Büyük ihtimalle de düşecektir ama ondan sonra toparlayacaktır. Aydın’da düğün sezonu kapandı. Geçen yıla oranla satışlarımız yüzde 50 azaldı” dedi. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler