Takip Et

SON DAKİKA

“Afet mağdurları, hızlıca sigortaya başvursun”

6 Haziran 2017, Salı 20:23

     


Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kemal Kocabaş, geçtiğimiz hafta Aydın ve İzmir'de büyük zarara neden olan dolu ve sonrasındaki taşkınların çiftçiyi zora soktuğunu söyledi.

Aydın’da sel ve dolunun açtığı zararların çok fazla olduğunu ifade eden Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kemal Kocabaş, “Başta pamuk olmak üzere, kiraz, tütün gibi birçok üründe büyük kayıplara neden olmuştur. Ovamızda ise Nalbantlar, Pamukçular, Akçakaya, Bağarası, Yeniköy, bölgelerimiz büyük zarara uğramış ve ovamızın millik bölgesinde dolu zararı etkili olmuştur. Bu bölgelerdeki en büyük sorun, zarar gören bütün üreticilerimizde TARSİM sigortasının bulunmamasıdır” dedi.

SULARIN ÇEKİLMESİNİ BEKLİYORLAR

TARSİM sigortası bulunan üreticilerin, en kısa zamanda TARSİM’e müracaat ederek ekspertiz raporlarını hazırlatmaları gerektiği uyarısında bulunan Kocabaş, “TARSİM sigorta kapsamında olmayan üreticilerimiz ise bir an önce ilçe tarım müdürlüğüne başvuru yapması gerekmektedir. Ayrıca Menderes'in güneyi, Koçarlı, Bağarası sulama kanalı orta kısmında toplulaştırma yapılmasına ve menderes ıslahının bitmesine rağmen ovadaki suyu çekecek tahliye kanalları açılamamış durumda. Buralarda su hala tarlalarda beklemektedir. Bir an önce bu suyun boşaltılması ve afetin zararlarının hızlı bir şekilde giderilmesi gerekmektedir. Bu üzücü durumun bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” diye konuştu. (HAKAN AKIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler