Takip Et

SON DAKİKA

Uğur Soğutma'da kurum içi eğitimler yenilikçi projeler sürüyor

5 Ocak 2017, Perşembe 13:42

     


İnovatif, yenilikçi ve çevre dostu bir şirket politikası olarak yönünü belirleyen Uğur Soğutma, bu doğrultuda çalışanları, departman müdürleri ve üst düzey yöneticilerine yönelik eğitimlerine devam ediyor.

Uğur Soğutma Basın Biriminden yapılan açıklamada, .bu bağlamda verilen ilk eğitimde, SAP sistemine geçiş projesine yönelik bir çalışma gerçekleştirildiği, çalışma çerçevesinde, Yekta Özözer tarafından yapılan bir özel bir sunuma da yer verildiği duyuruldu.

Açıklama, "SAP sistemine geçiş projesini 2016 Ekim ayı içinde başarıyla tamamlayan Uğur Soğutma çalışanları ve üst düzey yöneticileri, gelecekteki entegrasyon çalışmaları çerçevesinde ortaya çıkabilecek sorunlara nasıl müdahale edecekleri konusunda değerli bir eğitim almış oldu. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmayı hedefleyen ve enerji tasarrufu yapan derin dondurucu tasarımlarıyla Türkiye’nin ilk çevre dostu kurumsal markalarından biri olan Uğur Soğutma, bu bağlamda, Çevre Mühendisi / Koordinatör Çevre Görevlisi Cansu Yadigar CAN katılımında, departman müdürleri ve çalışanlarına 'Atık Yönetimi' isimli özel bir eğitim de verdi. Eğitimde; atığın kaynağında azaltılması, özelliğine göre ayrılması, toplanması, geçici depolanması, ara depolanması, geri kazanılması, taşınması, bertaraf edilmesi ve bertaraf işlemleri sonrası kontrolü ile benzeri işlemleri kapsayan çok sayıda konuya değinildi" denildi.

YENİLİKÇİ PROJELER

Açıklamada, günümüz dünyasında, yenilikçi fikir ve çalışmaların öneminin her geçen gün arttığına da dikkat çekilerek şunlar kaydedildi.;

"AR-GE ise firmaların en önemli departmanlarından biri sayılmaktadır. İlklere imza atmak ve inovatif çalışmaları koruma altına almak, bir firmanın değeri ile önemini belirleyen unsurlar arasında yer almaktadır. Soğutma sektöründe daima ilklere imza atan ve bu ilkleri tüketiciyle buluşturan Uğur Soğutma, bu anlayış doğrultusunda sektöründe öncü olmaya ve diğer firmalara yol göstermeye devam etmektedir. Yatırım politikalarını da bu yönde sürdüren Uğur Soğutma, 2016 Yılı TPE (Türk Patent Enstitüsü) başvuru rakamlarını açıklayarak konuya verdiği önemi net bir şekilde ortaya koymaktadır.

AR-GE bölümü yetkilimiz tarafından yapılan açıklama, şu tespitleri içermektedir: 2001 yılından bugüne kadar Uğur Soğutma adına TPE‘ye, toplam 153 adet Endüstriyel Tasarım Tescil başvurusu yapılmıştır. 2016 yılında başvurularda büyük bir artış sağlanarak toplam 32 adet tasarım tescil başvurusu yapılmıştır. 30 adedi bültenlerde yayınlanmış, 2 adedi ise yayın kararı beklemekte olan başvurular bu zamana kadar yapılmış tüm başvuruların yüzde 21’ini oluşturmaktadır. 2005 yılından itibaren firmamızca yapılan Patent ve Faydalı Model başvuru sayısı toplamı 68’dir. Bunlardan 9 adedi patent başvurusuyken, 59 adedi faydalı model başvurusudur. 2016 yılında başvurularda önemli bir artış sağlanarak toplam 25 adet başvuru yapılmıştır. Bu 25 adet başvuru, bugüne kadar yapılan başvuruların yüzde 37 ‘sini oluşturmaktadır. 2016 içerisinde yapılan bu başvurulardan 17 adet faydalı model başvurusu bültenlerde yayınlanmışken 8 adet patent başvurusu TPE tarafından araştırma sürecindedir.

Patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım tescil başvuruları, 2017 yılında da artarak devam edecektir." (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler