Takip Et

SON DAKİKA

Germencik’e iki santral daha

2 Aralık 2016, Cuma 08:51

     


Türkiye’nin kurulu jeotermal enerji gücünün yüzde 25’ini elinde tutan Gürmat Elektrik, Aydın Germencik`te 25 MW`lık Efe 7 ve 50 MW'lık Efe 8 Jeotermal Enerji Santrali kurmayı planlıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Geçtiğimiz eylül ayında yine Germencik’te yapılması planlanan 22.5 MW’lık Efe 6 Jeotermal Enerji Santrali (JES) projesi ile ilgili olarak, ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ raporu alan Gürmat Elektrik, 25 MW`lık Efe 7 ve 50 MW'lık Efe 8 Jeotermal Enerji Santrali (JES) yatırımı için de düğmeye bastı.

Gürmat Elektrik tarafından, Germencik’e bağlı Mesudiye Mahallesi sınırları içerisinde 25 MW kapasiteli Efe 7 JES ile Ömerbeyli Mahallesi, Izgar mevkisinde 50 MW'lık Efe 8 JES projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Yatırımların faaliyete başlamasıyla birlikte 62 milyon 500 bin lira bedelli Efe 7 JES projesi ile yılda 200 milyon kWh ve 125 milyon lira bedelli Efe 8 JES projesi ile de yılda 400 milyon kWh`lık elektrik üretilmesi öngörülüyor.

PROJELER İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Söz konusu projelere ilişkin, halkı projeler hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliği'nin 9. maddesi gereğince 23 Aralık 2016 tarihinde halkın katılım toplantısı düzenlenecek. ÇED başvuru dosyalarını incelemek isteyenler, bakanlık merkezinde veya Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında bakanlığa veya valiliğe görüş bildirebilecekler. Halkın katılımı toplantısı yeri ve saati konusunda ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden bilgi alınabilecek. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler