Takip Et

SON DAKİKA

Domuzlar çiftçilerin korkulu rüyası haline geldi

1 Temmuz 2017, Cumartesi 17:09

     


Çine’de tarlaları talan eden domuz sürülerinden bıkan çiftçiler. sürek avı yapılmasını istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sürek avı yapılmayan Çine Ovasında her geçen yıl sayıları katbekat artış gösteren domuzlar, çiftçilerin korkulu rüyası haline geldi. Geceleri sürü halinde mısır tarlalarına girerek mahsullere zarar veren domuzlar çiftçileri isyan ettirdi. Ne kadar önlem alsalar da yaşadıkları sıkıntının önüne geçemediklerini ifade eden çiftçiler, bölgede sürek avı yapılmasını istedi. Ayrıca bakımı yapılmayan kurutma kanallarının domuzların yuvası haline geldiğini söyleyen çiftçiler, kurutma kanallarının da temizlenmesini istedi.

 

TARLALARDA KONSER VERİLİYOR

Domuzları kaçırmak için binbir türlü yola başvuran çiftçiler, tarlalarda adeta konser vermeye başladı. Eşlerine yardım eden kadınlar, tarlalarda gün boyu müzik dinletisi eşliğinde domuz nöbeti tutuyor.

 

DOMUZLAR HER GEÇEN YIL DAHA DA ÇOĞALIYOR

Çine Ovası'nda geçimini topraktan sağlayan üreticinin başına bela olan domuzlar, Karakollar Mahalle Ovasındaki mısır tarlalarını talan etti. Tarlalarda çirit atan domuzlar, mahsulleri telef ederek üreticiyi zarara uğrattı. Domuzların her yıl kendilerini zarara uğrattığını belirten çifçiler yetkililerden yardım isterken, “Biz bu domuzlardan bıktık. Bu domuzları vurmak yasak. Sürek avı da yapılmıyor. Çoğaldıkça başımıza daha çok bela oluyorlar. Tarlaları talan ediyorlar. Ziraat Odası, Tarım Müdürlüğü bu sorunun üzerine düşsün, yetkililer bizi bu dertten kurtarsın” dediler. (SEZGİN MADRAN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler