Takip Et

SON DAKİKA

Germencik’te atık pil toplama kampanyası

28 Kasım 2016, Pazartesi 13:58

     


Germencik Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğinde atık pillerin toplanması, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında okullarda pil toplama kampanyası başlatıldı.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çevre duyarlılığını artırma konusunda önem kazanacak proje ile Germencik’teki anaokul, ilkokul, ortaokul ve liselere atık pil toplama kutuları yerleştirilecek. Ortaklar Kurtuluş İlkokulu’nda başlanan seminerle; öğretmen ve öğrencilere yönelik ‘Atık Pil Eğitim Semineri’ düzenledi. Sunumun ardından katılımcılara atık pil ile ilgili broşür verilirken okullara da pil toplama kutuları yerleştirildi. Atık pillerin toplanmasının önemine değinen Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Piller günlük hayatımızın kaçınılmaz bir parçasıdır. Fakat çok dikkatli muhafaza edilmesi ve imha edilmesi gerekir. Hayatımızın vazgeçilmezi olan pillerin çevre felaketine sebep olmasını engellemek istiyorsak diğer atıklardan ayrıştırarak atık pil kutularına atmalıyız. Biten piller kanserojen maddeler barındırır eğer düzgün şekilde imha edilmezse, halk sağlığını tehdit eder. Kullanmadığımız tüm pil atıklarını vatandaşlarımızın çöp kutularına değil de, bu pil atık kutularına atmalarını tavsiye ediyoruz. Çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak istiyorsak hepimiz bu konuda tüm vatandaşlarımızı hassasiyete davet ediyorum” dedi.

Başkan Akın, Germencik’in sağlıklı ve yaşanılabilir bir doğaya sahip olması için her türlü projeyi desteklediklerini de sözlerine ekledi. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler