Takip Et

SON DAKİKA

Vatandaş istedi, Vali yerine getirdi

23 Kasım 2016, Çarşamba 11:08

     


Bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Karacasu’da, bir vatandaşın yaptığı, Dikmen Mahallesi'ndeki Şehit Mustafa Akar İlkokulu'na öğretmen dayanmadığı, öğrencilerin eğitimden yoksun kaldığı yönündeki serzenişini dikkate alan Vali Ömer Faruk Koçak’ın talimatıyla okulun kapatılarak taşımalı eğitim sistemine geçilmesine karar verildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

SERVİS ŞOFÖRÜ 'ÖĞRETMEN GELMİYOR' DİYE DERT YANDI

Karacasu’da yaptığı esnaf ziyaretleri esnasında Vali Ömer Faruk Koçak ile konuşan Dikmen Mahallesi'nden servis şoförü Yıldıray Gürgen,“Okulumuzda öğretmen dayanmıyor. Merkeze uzak olduğu için hiçbir öğretmen okula gelmek istemiyor. Gelen öğretmen rahatsızlığını bahane edip sık sık rapor ya da izin alıyor. Öğrenciler eğitimden geri kalıyor. Okulda 17 öğrenci birleştirilmiş sınıfta eğitim görüyor. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz” diye dert yandı. Vali Koçak, “Öğretmen gelmiyorsa okulu kapatıp taşımalı eğitim sistemine geçirelim” dedi. Yıldıray Gürgen’in mahalle sakinlerinin taşımalı eğitim sistemine geçmeyi kabul etmediklerini söylemesi üzerine de “Üzerinde çalışalım, bir değerlendirelim” diyen Vali Koçak, ilçeden ayrılır ayrılmaz, kaymakama, okulun kapatılıp taşımalı sisteme geçilmesi için talimat verdi.

KAYMAKAM YERİNDE İNCELEYİP VELİLERİN GÖRÜŞÜNÜ ALDI

Kaymakam M.Emre Canpolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş ile birlikte Dikmen Mahallesi’ndeki okulu ziyaret edip inceleme yaptı. Velilerle de konuşup görüşlerini alan Kaymakam Canpolat, okulun kapatılıp taşımalı eğitim sistemine geçileceği yönündeki kararı velilere bildirdi. Bazı veliler, karara tepki gösterirken bazılarının da olumlu baktığı öğrenildi.

EĞİTİM KALİTESİ ARTAR

Dikmen Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çeker, geçen yıl 21 olan öğrenci sayısının bu yıl 17’ye düşmesi sebebiyle norm kadroda iki olan öğretmen sayısının da teke düştüğünü söyledi. Öğrencilerin 4. sınıfa kadar tek sınıfta eğitim görmek zorunda kaldıkları için taşımalı eğitim sisteminin faydalı olabileceğini kaydeden Çeker, “Okulumuzun tek öğretmenin rahatsızlığı nedeniyle sık sık rapor alması, 4.sınıfa kadar da bütün öğrencilerin birleştirilmiş sınıfta eğitim görmesi yüzünden çocuklarımız geri kalıyordu. Taşımalı sisteme geçildiğinde öğrenciler ayrı ayrı sınıflarda, daha kaliteli eğitim görebilecek. Bazı veliler her ne kadar karşı çıksa da okul kapatılıp taşımalı eğitim sistemine geçilecek” dedi.

Taşımalı eğitim sistemine alınan öğrencilerin, Dikmen Mahallesi'ne en yakın Ataeymir Mahallesi'ndeki okulda eğitim görecekleri öğrenildi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler