Takip Et

SON DAKİKA

Liselilerin sağlık yürüyüşü, saygı duruşuyla son buldu

22 Aralık 2016, Perşembe 15:54

     


İncirliova Ahmet Çallıoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi, 'Beslenme Dostu Okullar' projesi kapsamında gerçekleştirdiği doğa yürüyüşü ile sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşama dikkati çekti. Yürüyüş sonrasında şehitler için saygı duruşunda bulunulurken Türk bayrağı açıldı.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle Türkiye’de başlatılan ‘Beslenme Dostu Okullar’ projesi kapsamında doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Beden kitle endeksine göre şişman veya şişmanlamaya aday öğrencilerle birlikte öğretmenleri, ‘Sağlıklı beslen sağlıklı yaşa’ parolasıyla, 7’den 70 herkese obezite, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite konusuna dikkat çekti. 31 öğrenci ve 7 öğretmen ile birlikte İncirliova Ahmet Çallıoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde başlayan yaklaşık 8 kilometrelik yürüyüş Dereağzı Mahallesi’nde son buldu.

Okul olarak hem öğrencilere hem de ilçe halkına örnek olmak için bu tür bir organizasyon yaptıklarını kaydeden Okul Müdürü Hamza Ünal Cengiz, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ ile okulumuzda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda risk faktörüne dahil olmuş beden kitle endeksi yaptığımızda fazla kilolu ve obeze yakın öğrencilerle birlikte halkı, sağlıklı yaşama çekmek amacıyla bu tür bir etkinlik gerçekleştirdik. Öğrencilere sporu sevdirerek, hayatın sadece beslenme üzerine olmadığını, sporun hayatın bir parçası olduğunu göstermek için doğada yürüdük” dedi.

ZİRVEDE TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR

Günün yorgunluğunu ve stresini atan öğrenci ve öğretmenler, temiz hava ve yemyeşil doğanın tadını çıkardı. Dereağzı Mahallesi’ndeki dağlık alanda devam eden yürüyüşte öğretmenler, öğrencilerle birlikte, ülkemizde yaşanan hain saldırılarda şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için saygı duruşunda bulundu. Ardından iki öğrenci zirvede Türk bayrağı açtı. Doğa yürüyüşüne okul müdür yardımcıları Ahmet Aydın ile Özlem Tan, öğretmenler Aslı Şehirli, Metin Gülmez, Gökhan Utku, Hasan Ali Özbek ve Aslıhan Doğan’la birlikte emekli hava astsubay İbrahim Sarı ve eşi Aynur Sarı da katıldı. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler