Takip Et

SON DAKİKA

Çine'de ağaç kardeşleri yetişiyor

19 Nisan 2018, Perşembe 11:03

     


Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu'nda eğitim gören TEMA Vakfı üyesi 18 çocuk Ağaç Kardeşliği projesi kapsamında Kızılağaç fidanı yetiştirmeye başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

TEMA Vakfı Çine İlçesi Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokul Temsilcisi Bircan Pamuk, öğrencileri ile yürütmüş oldukları proje hakkında bilgiler verdi. Pamuk, kızılağaç fidanı yetiştirilecek olan öğrencilere gözlem kapları, fidan yetiştirmek için toprak ve saksı, TEMA yeleği, eğitici ağaç oyun kartları ve poster gibi metaryaller tedarik edildiğini ifade etti.

TEMA Vakfı Çine İlçesi Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokul Temsilcisi Bircan Pamuk, ayrıca okul müdürü Kamil Kılcı'nında da desteği ile okul bahçesinde fide yetiştirme bölgesi oluşturduklarını farklı türden orman ağacı tohumlarını saksılarda yetiştirerek ilçedeki hatıra ormanlarına katkı sağladıklarını söyledi. Pamuk, "Tohumu tanıyan öğrenciler kızılağaç fidanını toprakla buluşturup çimlenme aşamalarını gözlem defterlerine not alıyorlar. Böylece öğrenciler yakın çevresini tanırken bir taraftan da tohumdan fidana fidandan ağaca bitki yetiştirmenin gereklerini öğreniyor. Ağaç sevgisiyle büyüyen çocuklarımız, doğanın önemini daha iyi anlıyor ve doğanın gönüllü bekçileri oluyorlar" diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler