Takip Et

/>

SON DAKİKA

Karnede yeterli ne demek? Geliştirilmeli karne notu ne anlama geliyor?

19 Ocak 2024, Cuma 22:25

     


Okullarda 2023-2024 eğitim öğretim yılında karne heyecanı yaşanıyor. Karnede yer alan 'yeterli’ yazısının ne anlama geldiği öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. Peki, karnede yeterli ne anlama geliyor?
2023-2024 eğitim öğretim yılında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ilk dönem karnelerini alıyor. Karnede yer alan bazı ifadelerin ne anlama geldiği sorgulanırken bunların öğrenciler için ne ifade ettiği merak ediliyor.
Öğrencilerin eğitim hayatı süresince okullardaki başarılarını ölçen karne notlarının daha nasıl fazla geliştirilebileceği ve bu süreçte öğrencinin başarısına nasıl katkı sağlayabileceği konusunda somut bir kanıt ortaya koyan karne notları ve karşısındaki ifadeler büyük önem arz ediyor. Karnelerini alan öğrencilerde "Yeterli" ve "Geliştirilmeli” ibarelerinin karşılığı hakkında bilgi topluyor.
YETERLİ KARNE NOTU NE DEMEK?
Öğrencinin bir derste başarılı olduğunu gösteren karne notu "Yeterli” olarak ifade edilir. Genellikle 70, 80 ya da 90 gibi karne notları yeterli olarak kabul görür. Öğretmenlerin karne notu değerlendirme kriterleri birbirine göre farklılık gösterebilir. Bu sebeple de yeterli karne notu da buna bağlı olarak değişkendir.
KARNE NOTU GELİŞTİRİLMELİ NE DEMEK?
Öğrencinin bir derste daha iyi bir not akabileceği karne notu "Geliştirilmeli” olarak ifade edilir. Ancak bu kesinlikle o öğrencinin derste başarısız olduğu anlamına gelmez. Aksine daha çok öğrencinin o derste daha da iyi bir performans gösterebileceğini işaretidir. (HABER MERKEZİ) 

 

 







 
Son Eklenen Haberler