Takip Et

SON DAKİKA

Kapatılan yurtlar ADÜ'ye konukevi oldu

17 Ekim 2016, Pazartesi 09:57

     


15 Temmuz darbe girişimin ardından yürütülen FETO /PDY soruşturması kapsamında devletin el koyup kapattığı Karacasu’daki iki yurt binası, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Karacasu Meslek Yüksek Okulu’na (MYO) devredildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yeni eğitim öğretim yılında yurt bulamayan öğrencilerin açıkta kalması nedeniyle önce Milli Eğitim'e devredilmesi planlanan FETÖ yurtları ADÜ’ye bırakıldı. Binalar, “konukevi ve sosyal tesis” olarak, ilçeye dışarıdan geldiklerinde ev ya da konaklayacak yer bulamayan kamu görevlileri, öğrenciler ve ailelerine hizmet verecek.

ÖĞRENCİLER YURTSUZ KALDI

FETO/PDY Terör Örgütü'nün 15 Temmuz’da kalkıştığı darbe girişiminin ardından ülke genelinde yürütülen operasyonlar kapsamında Karacasu’da devlet tarafından el konulan Serhat Erkek Yurdu ve Aydınlı Özel Kız Öğrenci Yurdu kapatıldı. İki yurdun birden kapatılmasının ardından ilçede yurt sorunu baş gösterdi. ADÜ Karacasu MYO’ya kaydını yaptıran çok sayıda öğrenci, yurt bulamadığı için hem ortada kaldı hem de eğitimlerine devam edemedi.

MİLLİ EĞİTİM'E VERİLECEKTİ

Kapatılan öğrenci yurtlarının kullanım hakkı önce Milli Eğitim’e devredilmek istendi ancak üniversite öğrencilerinin daha çok ihtiyacının olduğu düşünülerek her iki yurdun kullanım hakkı ADÜ’ye devredildi. ADÜ İktisadi İşletme Müdürlüğü bünyesinde konukevi ve sosyal tesis olarak hizmete giren her iki yurt binasında ilçeye gelen kamu görevlileri, öğrenciler ve aileleri ağırlanacak.

KAR AMACI GÜDÜLMÜYOR

ADÜ Karacasu Konukevi ve Sosyal Tesisleri'nden sorumlu Cihan Aydemir, daha önce erkek yurdu olarak hizmet veren Serhat Öğrenci Yurdu binasını 114, Aydınlı Kız Öğrenci Yurdu binasını ise 92 yatak kapasitesine çıkarıp ilçedeki önemli bir açığı kapatmayı hedeflediklerini söyledi. Daha önce bu tür sosyal tesis bulunmadığı için dışarıdan misafir olarak gelenlerin büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden Cihan, ADÜ Konukevi ve Sosyal Tesisi'ni işletmekteki amaçlarının kar düşüncesi olmadığını, öncelikle öğrenci ve memurların mağduriyetini gidermeyi amaçladıklarını kaydetti. Okullar açılalı bir ay olmasına rağmen ADÜ Karacasu MYO’ya kaydını yaptıran 19 öğrencinin, yurt sorunu nedeniyle henüz eğitime başlayamadığını ifade eden Cihan, “Sosyal tesisimizi açarak bu sorunu giderdik. Açıkta kalan öğrenciler ilçeye gelmeye başladı” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler