Takip Et

SON DAKİKA

Sessiz olun, sınav var

14 Haziran 2019, Cuma 15:43

     


Aydin İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, haftasonu yapılacak olan TYT , AYT ve YDT sınavlarına katlacak öğrencilere başarılar diledi. Ailelere de seslenen okumuş, “ Aileler çocuklarının başarısını nasıl paylaşıyorsa başarısızlığını da paylaşmalıdır. Çocuklarımızı stres altında bırakmayalım. Aynı zamanda sınav çevresinde sakinliğin ve sessizliğin sağlanması için vatandaşların da duyarlı olması gerekiyor” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

tvDEN’de Ayşe Yılmaz’la Günaydın Ege programına konuk olan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, yarın ve pazar günü gerçekleşecek olan sınavlara, ülke genelinde 2 milyon 528 bin, Aydın’da 49 bin 25 öğrencinin sınavda ter dökeceğini söyledi.

YAKLAŞIK 7 BİN KİŞİ GÖREVLİ

Aydın'da üç sınav noktasının olduğunu kaydeden Okumuş, “Sınavlar Efeler, Nazilli ve Söke ilçelerimizde gerçekleştirilecek. Cumartesi günü yapılacak olan “Temel Yeterlilik Testi (TYT)” ne 26 bin 073, Pazar günü yapılacak olan “Alan Yeterlilik Testi (AYT)” ne 21 bin 076 ve “Yabancı Dil Testi (YDT)” ne 1 bin 876 olmak üzere toplam 49.025 aday katılacak.Bu sayılara hali hazırda ilimiz genelinde örgün eğitime devam eden 12.sınıf öğrencilerimizin yanı sıra geçtiğimiz yıllarda mezun olan öğrenciler de dâhildir. Tüm bu sınavlarda toplam 6 bin 738 kişi görev alacak.” dedi.

"RAHATSIZ ETMEYİN, SESSİZ OLUN"

Sınava girecek olan öğrencilerin motivasyonunu dağıtmamak için sessizlik uyarısında da bulunan İl Müdürü Okumuş, “

Öncelikli olarak vatandaşlarımızın sınav süresince öğrencileri rahatsız edecek her türlü gürültüden uzak durmalarını rica ediyoruz. O gün araçların kornalarını çalmamalarını ve sınav binası yakınlarında gürültü yapacak her türlü çalışmayı ertelemelerini istiyoruz. Öğrencilerimizin sınav süresince kendilerini güvende hissetmeleri için toplum olarak hep beraber bu iklimi oluşturmamız gerekiyor.” diye konuştu.

"BİLGİNİZE GÜVENİN"

Öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Okumuş şöyle konuştu; “Sınava girecek öğrenciler için ise, bir defa, sınav gününe kadar yürüttüğünüz hazırlıklarınıza ve bilginize güvenin. Stres nedeniyle sanki tüm bildikleriniz unutulmuş, öğrendikleriniz silinmiş gibi hissedebilirsiniz. Unutmayın, zihnimizde depoladığımız bilgiler aniden silinmez.

Öğrencilerimiz sınavdan önceki gün rutinlerini bozmasın. Sınavdan önceki gün herhangi bir çalışma yapılmasının da doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. Ancak özellikle tek bir konu kafalarını karıştırıyor ve düşünceleri o eksikliğe yöneliyorsa, bunun için kısa bir zaman ayrılabilir.Sınavdan önceki günü, kendiniz iyi hissettirecek kişilerle ve sizi yormayacak şekilde geçirebilirsiniz. Önemli olan, sınav düşüncelerinden biraz uzaklaşabilmektir.Sınavdan bir önceki gece uykunuzu kaçırabilecek yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısınız. Sınav öncesinde aileniz ve arkadaşlarınızla sınav hakkında konuşmamaya çalışın. Motivasyonunuzu olumsuz etkileyecek olumsuz ve gereksiz konuşmalardan kaçının.

"SINAV YERİNİ ÖNCEDEN GÖRÜN"

Sınava girilecek mekânın önceden görülmesi yabancılık hissini azaltacak ve öğrenciyi rahatlatacaktır. Bu nedenle sınava gireceğiniz binayı ve salonu bir gün önceden mutlaka ziyaret etmeniz faydalı olacaktır.

Sınav sabahı alışkanlık haline getirdiğiniz kahvaltıyı yapmaya özen gösterin. Çok yemek veya az yemek doğru değildir. Kararında yemek gerekir.

"İLAÇ KULLANMAYIN"

Sınav öncesi normalde kullanmanız gereken bir ilaçtan başka hiç bir ilaç ya da bitkisel takviyeler almayın.

Gerekli belgelerinizi bir gece önceden hazırlayın ve evden çıkmadan mutlaka kontrol edin.

Sınava rahat kıyafetlerle gidilmesi de önemli. Üzerinizde sınava giriş belgenizde yer alan uyarılar doğrultusunda takı, elektronik cihazlar ve iletişim araçları vb. malzemeler bulundurmayın.

"SIVI KONTROLÜNE DİKKAT"

Sınavdan en az bir saat önce sıvı alımınızı kontrollü yapmaya, çok fazla sıvı tüketmemeye ve normalden fazla şekerli gıdalar almamaya dikkat edin.Sınava ucu ucuna yetişmeyin. Sınav saatinden en az bir saat önce sınav yerinde bulunmaya dikkat edin ve sınava 15 dakika kala sınav salonuna öğrenci girişlerinin sona erdiğini unutmayın.

Sınava güvenle başlayanlar sınav esnasında da rahat olacaklardır. Bunu unutmasınlar.

"KENDİNİZİ KIYASLAMAYIN"

Kendinizi hiç kimse ile kıyaslamayın. Kişinin rakibi kendisidir. Sınav anında da sonuca değil sorulara ve çözümlere konsantre olun.” (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler