Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ'nün gururu oldu

14 Mart 2018, Çarşamba 13:30

     


Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 'Genç İletişimciler Yarışmasına' katılan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Eren Taşyürek, Belgesel Filmi dalında 3'üncü oldu. Bu yıl ilk mezunlarını verecek olan iletişim fakültesine ödül kazandıran Taşyürek, ADÜ'nün gururu oldu.

(FOTOĞRAFLAR  İÇİN TIKLATINIZ)

ADÜ İletişim Fakültesi öğrencisi Eren Taşyürek’in “Önce Sular Kirlendi” adlı belgesel filmi, Aydın Doğan Vakfı’nın düzenlediği 29. Genç İletişimciler Yarışması’nda, Belgesel dalında üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Aydın Doğan Vakfı (ADV) tarafından nitelikli medya çalışanı yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 29. Genç İletişimciler Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler, Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı. 42 üniversitenin İletişim Fakültelerinden Yazılı, Görsel, İşitsel, Reklam, Halkla İlişkiler ve İnternet Yayıncılığı dallarında, 1087 öğrencinin 917 çalışma ile katıldığı yarışmada, 25 üniversiteden 102 öğrenci 59 proje ile ödüle değer görüldü.

"DEVAMI GELECEK"

Yoğun ilginin gözlendiği ödül töreninde, Belgesel dalında üçüncülük ödülünü kazanan İletişim Fakültesi öğrencisi Eren Taşyürek, ödülünü CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş’tan aldı.

Ödül törenine gelerek öğrencimize destek olan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halim Esen “Bu yıl İletişim Fakültesi olarak kazandığımız üçüncü ödül. Henüz mezun vermemiş bir fakülte olarak Aydın Doğan Vakfı’ndan ilk ödülümüzü aldık, bunun devamı gelecek. Fakülte olarak, öğrencilerimizin yurt dışındaki festivallerden de ödülle dönmesi en büyük arzumuz. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

İKİNCİ PRoJE DE YOLDA

Yarışmadan böyle bir başarıyla döndüğü için çok mutlu olduğunu dile getiren Eren Taşyürek, "Böylesi bir ödül almak gurur verici. Üniversiteme böyle bir ödül getirdiğim için de çok mutluyum. Projem, Aydın'da yaygınlaşan jeotermal santrallerini konu alıyor. Projemin başından sonuna kadar Dekanımız Halin Esen hocamın katkısı çok fazla oldu. Daha sonraki yarışmalarda ayrı projelerle ödül almayı hedefliyorum. Şuanda çekimlerini tamamladığım ve kültürün ele alındığı Efe kültürü ve yaşamını konu aldım.Bu filmde Efelik kültürünün sadece halk oyunundan ibaret olmadığı ve köklü bir geçmişi olduğunu anlatılıyor. Bunu tamamladıktan sonra tam gaz diğer projelerimi devam edeceğim" ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler