Takip Et

SON DAKİKA

Karacasulu öğrenciler NASA uzay üssü ile e-konferansta buluşacak

13 Şubat 2016, Cumartesi 12:05

     


Karacasu Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikaları Hatice Hanım Ortaokulu öğrencileri, 26 Şubat Cuma günü NASA Uzay Üssü ve Oxford ile e- konferansta buluşup, bilim ve uzay hakkında merak ettiklerini öğrenecek.

Karacasu’yu Geliştirme ve Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Eğitim Komisyonu Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, komisyon bünyesinde geçen ayki toplantıda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Komisyon Başkanı Güneş, Kaymakam Yavuz Gül başkanlığında yapılan toplantının ev sahipliğini yapan Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikaları Hatice Hanım Ortaokulu öğrencilerinin gelecek hafta NASA uzay üssü ve Oxford ile canlı e-konferansta buluşacağını duyurdu.

TÜBİTAK’a proje sunan 5 okula 5 bin lira bilim fuarı desteği sağlanacağını bildiren Güneş, diğer yandan uygulamaya konulan ‘Öğretmenim bize de gel’ projesi kapsamında yapılan anket sonucu rehber öğretmen ve ders öğretmenlerinin tespit ettiği 13 aileye ziyaretlerin yapıldığını belirtti. Aşkın Güneş, bu proje ile çocukların değerli olduklarını hissedip, ailelerin bilinçlendirildiğini söyledi.

Uygulamaya konulan ‘Yerdeki yıldızlar’ projesi kapsamında yapılan risk analizlerine göre riskli öğrenciler belirlendiğini kaydeden Güneş, her öğrenciye bir öğretmen görevlendirilerek, tespit ettikleri farklı davranışların rehber öğretmenlere bildirilip, çocukların sorunlarının çözümlerine yönelik çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE İSTEKLERİ SORULACAK

Öte yandan, ilçenin eğitim haritası çıkarılmaya başlandığını bildiren Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, ayrıca üniversite öğrencilerinin sorunları ve isteklerine yönelik gelecek hafta yapılacak toplantıdan çıkan talepler doğrultusunda çözüm yolları arayacaklarını söyledi.

Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yurtlarda kalan öğrencilere yönelik çeşitli kurslar açılacağını duyuran Güneş, Mart ayı içerisinde rehber öğretmenler tarafından kişisel gelişim konusunda seminerler verileceğini kaydetti.

TÜBİTAK’TAN 5 OKULA, 5 BİN LİRA FUAR DESTEĞİ

Öğrencilerin bilimsel gelişmeleri takip etmelerini sağlamak, yaratıcılık ve düşünme eksenlerini geliştirmek amacıyla geçen yıl bir okulun müracaat ettiği TÜBİTAK Bilim Fuarı’na bu yıl 5 okulun müracaatının kabul edildiğini ifade eden Güneş, bu proje için TÜBİTAK tarafından projesi kabul edilen her okula fuar çalışmaları için 5 bin lira destek sağlandığını sözlerine ekledi.

NASA VE OXFORD İLE E-KONFERANS YAPILACAK

Aşkın Güneş, öğrencilerin bilim, fen ve uzaya olan ilgilerini artırmak ve geliştirmek amacıyla Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikaları Hatice Hanım Ortaokulu’nun kabul edilen başvurusu ile 26 Şubat Cuma günü NASA uzay üssü ve Oxford ile öğrenci ve velilerin katılımı ile canlı e-konferans gerçekleşeceğini açıkladı.

İlçe Emniyet Amirliğinin işbirliğinde 12. sınıf öğrencilerine yönelik Bilinçli Toplum Güvenli Yaşam semineri düzenleneceğini belirten Güneş, “Bu seminer ile bilgili, bilinçli, görev ve sorumluluk ve haklarını bilen bir nesil oluşturulması hedeflenmektedir” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler