Takip Et

SON DAKİKA

Dönüştürdüm Oynadım Değerlerime Değer Kattım eTwinning Projesi’nde Aydın’ı temsil ediyorlar

5 Mayıs 2021, Çarşamba 12:43

     


eTwinning, 2005 yılında Avrupa Komisyonunun e-öğrenme programının ana hareketi olarak başlatıldı. Merkezi Destek Servisi, Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 34 Avrupa ülkesinin Eğitim Bakanlığı’nın uluslararası işbirliğinden oluşan EUROPEAN SCHOONET tarafından yönetiliyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Projeyle ilgili olarak Aydın Efeler Murat Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Ayşen YONAR şu açıklamalarda bulundu;

“Dönüştürdüm Oynadım Değerlerime Değer Kattım eTwinning projemiz ile öğrencilerin alan uygulama derslerinde kazandıkları becerileri kullanarak artık (geri dönüşüm) materyalleri değerlendirip kendi tasarlayıp oluşturdukları, bilinen zeka oyunlarını (dama, 9 taş, reversi, mangala) hazırlayarak akranları, aileleri ile değerlerimizi de hatırlayıp (saygı, sabır, empati, tutumluluk) oynamalarını hedefliyoruz. Ayrıca Hasta ve Yaşlı Hizmetlerinde yaşanılan ortamda, hasta, yaşlı ve engelli rehabilitasyonu açısından da eldeki malzemelerle hazırlanan oyunları fiziksel ve sosyal aktivitelerinde kullanabilmelerini sağlarken değerlerimizi de yaşatmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda proje sonunda web 2.0 araçlarını kullanarak dijital dönüşüme ayak uydurmalarını bekliyoruz.

Bilindiği gibi geri dönüşüm, kullanılmış ve bir daha kullanılmayacak olan maddelerin tekrar işlenmesi ve tüketici ile yeniden buluşmasına verilen isimdir. Geri dönüşüm maddelerini; plastik şişeler, araba lastikleri, kırık cam parçaları, meral parçalar ve özetle tüm kullanım ömrünü doldurmuş maddeler olarak verebiliriz. Geri dönüşüm, yeniden değerlendirilme imkânı olan atıkların fiziksel ve kimyasal işlemlere tabi tutularak ikinci bir maddeye dönüştürülmesi ile sağlanır. Geri dönüşümde amaç, kaynakların aşırı kullanımını önlemektir aslında. Böylelikle çöp miktarı azalır; çevreye fayda sağlamak yolunda ciddi bir adım atmış oluruz.

Öğrencilerimiz de bu projemizle çevremizdeki atıkları zeka oyunlarına dönüştürdü. Bu oyunlarımızı da derslerimizde ve online eğitim sürecinde evlerinde yaptılar. Öğrencilerimiz yaptıkları oyunları amaca uygun, kullanışlı, dayanıklı yapmaya dikkat ettiler. Daha sonra yaptıkları oyuncakları sınıf arkadaşları ve aileleri ile oynadılar. Kendi ürettikleri oyunlarla oynamanın keyfini yaşadılar.

Öğrencilerimiz oyunlarını yaparken ve oynarken de değerlerimizi unutmadılar. Oyun oynarken arkadaşına saygılı olarak ‘’saygı’’ değerini, oyunda sırasını beklerken ‘’sabır’’ değerini, oyunu kazandığında karşısındakini anlayarak ‘’empati’’ değerini, atık maddeleri değerlendirerek “tutumluluk’’ değerini öğrendiler.

Aynı zamanda öğrencilerimiz proje sürecinde yapılan etkinlikler ile web 2.0 araçlarını tanıdılar ve aktif olarak kullandılar. Bu araçları derslerine entegre ederek daha verimli hale getirdiler.

Proje ortaklarımız İnegöl Nene Hatun MTAL öğretmeni Rukiye Ölmez, Eskişehir Habib Edip Törehan MTAL öğretmeni Hülya Akkuzu, İstanbul Sultanbeyli ÇPL öğretmeni Sema Özarslan, Ordu Fatsa MTAL öğretmeni Gülnihal Bektaş, İstanbul Alaattin-Nilüfer Kadayıfçıoğlu MTAL öğretmeni Şenay Arıman, Niğde Prof. Dr. Ali Yaramancı ÇPL öğretmeni Emel Memiş ve 23 öğrencimizle birlikte projemizin sadece Twinspace portalı üzerinde kalmayıp, yaygınlaştırılması için elimizden geleni yapmaktayız.’’ (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler