Takip Et

SON DAKİKA

Söke’de ‘Bilişim Günleri’ başladı

2 Aralık 2016, Cuma 09:47

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke İşletme Fakültesi Yönetim ve Bilişim Sistemleri Bölümü tarafından düzenlenen 'Bilişim Günleri' etkinlikleri törenle başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Bilişim Günleri’ etkinliği 'Yazılımda Kariyer' konulu panel başladı. Panele, dünyada 230 kişi arasında yer alan ve Türkiye'de sayılı kişilere verilen ödüllere sahip olan yazılımcı Engin Polat konuşmacı olarak katıldı. Söke Belediyesi ve Söke Ticaret Odası'nın katkılarıyla gerçekleşen 'Bilişim Günleri' etkinlikleri öğrenciler tarafından yoğun bir ilgi ile takip edildi.

“ÇOK HEYECANLANDIM”

‘Bilişim Günleri’ etkinliğinden bahsettiklerinde çok heyecanlandığını söyleyen Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aziz Bostan, “Üniversite içindeki öğrencilerin bu türlü etkinliklerini çok önemsiyoruz. Üniversiteler, belediyeler ve ticaret odası gibi kurumların katkılarıyla büyür, Söke'de bu katkıyı her zaman görüyoruz. Etkinliklerin öğrencilerimizin gelecek hayatları için katkı sunacağını düşünüyorum” dedi.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay yaptıkları konuşmalarda Söke'de üniversitenin gelişmesi için uzun yıllardır çaba gösterildiğini ve katkıların devam edeceğini söylediler.

“DÜNYADA 230 KİŞİDEN BİRİYİM”

Panelde konuşmacı olarak katılan Microsoft uzmanı Engin Polat, dünyada bu yazılımı konusunda uzman olan 230 kişiden birisinin kendisi olduğunu ifade ederek, “1999 yılından beri net teknolojileri üzerine birçok büyük ve orta ölçekli projede yer aldım. Proje geliştirme danışmanlığı yapmış, ödüllü projelere imza atmış bir akademisyen olarak görev aldığım yazılım projelerinde birçok ödüle layık görüldüm” dedi. Microsoft tarafından dünyada ve Türkiye'de sayılı kişiye verilen Microsoft MVP (Most Valuable Professional) ödülünün yanı sıra dünyada ve Türkiye'de sayılı kişiye verilen Nokia Developer Champion ödülüne layık görülen Engin Polat ,öğrencilere bilişim sektörüne ilişkin önemli ipuçları verdi.

‘Bilişim Günleri’ etkinliklerinin açılışının da gerçekleştirildiği panele Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aziz Bostan ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çetin de katıldı. (BURHAN CEYHAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler