Takip Et

SON DAKİKA

Üstün zekalı öğrencilere üniversite desteği

1 Şubat 2016, Pazartesi 15:09

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyelerince düzenlenen, öğretim elemanlarının üstün yetenekli ve zekalı öğrencileri nasıl anlayacağına, nasıl iletişim kuracağına ve onları nasıl yönlendirebileceğine ilişkin 'farkındalık kazandırma etkinlikleri' kapsamında, Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Polat, ADÜ eğitim camiasının önde gelen isimleriyle buluştu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı ve çok sayıda akademisyen ile öğretmen katıldı. Konferansta öğrenme sürecini şekillendiren en önemli faktörlerin başında ‘öğretmen ve ailenin geldiği' vurgulandı. Uluslararası veriler ışığında dünyada öğretmenlerin belirlenmesindeki kriterlerin de konuşulduğu konferans, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

''ERKEN FARK ETMEK ÖNEMLİ''

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren ADÜ Rektörü Bircan, üstün yetenekli ve zekâlı çocuğu ailenin erken fark etmesinin, bu süreçte çok önemli olduğuna dikkati çekerek, “Farkındalık ne kadar erken olursa çocuk için bu süreç mutlaka daha verimli olacaktır. Özellikle yetenek ve zekâ gibi kavramların önce belirlenmesinde en önemli rol aileye düşmektedir” dedi.

Prof. Dr. Filiz Polat, üstün yetenekli ve zekâlı öğrencilerin, eğitim sürecinde daha fazla ilgiye ihtiyaç duyduklarını vurgulayarak, eğitimcilere de bu konuda önemli bilgiler verdi. PISA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) verilerine göre, matematik ve okuma alanlarında listenin oldukça gerilerinde olunduğuna değinen Prof. Dr. Polat, PISA sıralamasında üst sıralarda bulunan ülkelerin, öğretmenlerini, en başarılı öğrencilerin yüzde 30’luk diliminden seçtiklerini söyleyerek bu süreçte en önemli etkenin ‘öğretmen’ olduğunu vurguladı. Etkinliğin sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Filiz Polat’a, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Hasan Can Oktaylar tarafından teşekkür edildi ve çiçek verildi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler