Takip Et

SON DAKİKA

“Biz Bozdoğan’a verdiğimiz sözleri tuttuk”

23 Aralık 2023, Cumartesi 10:57
Son güncelleme: 23 Aralık 2023, Cumartesi 16:11

     


Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu, tvDEN ekranlarının sevilen programı “Baş Başa”nın konuğu, Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş oldu. Yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler veren Altıntaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne atıfta bulunarak “Biz yapmamız gereken hizmetleri yapıyoruz ancak, büyükşehir yapmıyor. Örneğin imar planında revizyona ihtiyaç var ama yapmıyorlar” dedi.

“KARMAŞIK BİR HESAPLA DEVRALDIK”

Bozdoğan Belediyesi’nin 5 yıl önceki durumunu özetleyen Başkan Ufuk Altıntaş, “tabiri yerinde ise uçan kuşa borcumuz vardı” dedi. Altıntaş, şöyle konuştu: “Personele ve piyasaya borcu olan bir belediyeyi devraldık. 8.5 milyon TL personel, 25 milyon TL piyasa borcu olan, hacizlerle boğuşan, kamu kurumu demeye 9 şahit lazım olan bir vaziyette olan Bozdoğan Belediyesi vardı. Evet, biz borçlu olduğunu biliyorduk ama hesapların bu kadar karmakarışık olduğunu bilmiyorduk. Vatandaşımız bize güvenip oy verdiler ve bizi o makama getirince biz de nereden başlamamız gerektiğini düşünüp kararımızı verdik. Bu karar doğrultusunda gerekenleri yaptık. Bozdoğan Belediyesi’nin, borçları, mali durumunun düzeltilmesi ve pürüzlerin giderilmesi için ilk 3 yıl çalıştık. Ben belediyeye geldiğimde hiçbir tane proje yoktu. Proje denilen şey de akşamdan sabaha olmuyor tabi, bunlarla da meşgul olduk.

“POPÜLİST POLİTİKALARLA İŞÇİ ALIMI YAPILMIŞ”

Göreve başladığımızda 420 personel vardı. Bunun 250’si şirket üzerinden çalışanlar tam 5,5 aydır maaşlarını alamamışlar. Kadrolular ikramiyelerini alamamışlar. Her taraftan telefonlar yağıyor, herkes alacağını istiyor. Böyle bir durumda idik. Biz gelmeden son 1 yıl içinde işe alınanlara popülist bir politika uygulandığını ifade ederek belediyenin ihtiyacı olmadığı halde işe alındıklarını söyleyip, işten çıkışlarını verdik. Belediye gelirinin 3 katı borcu vardı hem de günü geçmişti. Personel maaşlarında da anlaşılmaz bir farklılık vardı. Çine Belediyesi 40 kadrolu işçi ile çalışırken biz 105 kadrolu işçi çalıştırıyorduk. Sendikayı çağırdık ve durum onlara detaylıca anlattık. Sendika sözleşmesinden işçilerin feragat etmelerini istedik başka bir maaş teklif ettik. Kendilerinden 2 ya da 3 yıl müsaade istedik. Bu talebimizin nedenini çalışanlarımızın bir kısmı anladı bir kısmı da anlamadı. Sendika zaten anlamıyor halden. Kabul edenler kaldı, kabul etmeyenlerin kıdem ve ihbar tazminatlarının hepsini ödedik. Pandemi döneminde bir kalemde 9,8 milyon lira tazminat ödedik. Hiç birini mağdur etmedik. O zaman işten çıkardıklarımızın yüzde 90’ı emekli oldu zaten. Bu kararı almak da kolay olmadı. Bunu yapmasaydık belediyeyi düzeltmenin imkanı yoktu. Şuanda 270 personelimiz var. Memur, kadrolu ve şirket işçisi olarak toplamda 270 kişi ile çalışıyoruz.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTTUK”

Biz seçim zamanında Bozdoğan’a TOKİ konutlarını getirme sözü vermiştik ve bu sözü tuttuk. Şuanda 196 konut, 2 hizmetli konutu, 3 dükkan olarak kaba inşaatlarını bitti içinin yapımı başladı. Bunun yeterli olmayacağını öngörerek 9 dekarlık bir yer ayırdık ve buraya Bozdoğan Belediyesi olarak sosyal konut yapacağız. Bununla da yetinmedik onun da yanında 7-8 tane daha arsa ayırdık. Şuanda bankalar krediyi sıkmamış olsaydı biz TOKİ ile beraber orada biz de belediye olarak 100 tane sosyal konut yapacaktık. Ayrıca 84 dairelik bir inşaat projemiz de başka.”

“BÜYÜKŞEHİR İMAR REVİZYONU YAPMIYOR”

Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, ilçede yeni dönemde yapılması planlanan projeler ve bunların kaynakları konusunda da kamuoyuna bilgiler sundu. İmar planında revizyon yapılması gerektiğine dikkati çeken Altıntaş, bunu Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gerektiğini hatırlattı. (SELİME AYDEMİR) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler